Airborne Museum Hartenstein Menu

Tentoonstellingen

vaste
Presentatie

Plan hier je bezoek

Scroll

Tentoonstellingen

De Slag om Arnhem

In de vaste presentatie van het Airborne Museum doorloop je de Slag om Arnhem van dag tot dag.

Van de luchtlandingen op de Ginkelse Heide tot aan de evacuatie over de Rijn naar Driel. Duik in de geschiedenis! Door middel van indrukwekkende, authentieke objecten en audiovisueel materiaal ontdek op interactieve wijze je wat de militairen en burgers in september 1944 meemaakten.

Alvast tickets reserveren?

Reserveer hier

De vaste presentatie vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem door in te zoomen op de persoonlijke verhalen van militairen en burgers in september 1944. In de vaste presentatie zijn diverse topstukken te vinden, zoals de jachthoorn van luitenant-kolonel John Frost, het divisievaantje van de 1st Airborne Division en de Bronzen Leeuw van generaal Sosabowski. Ook zijn er veel interviews te bekijken waarbij ooggetuigen van de slag zelf aan het woord zijn en je vertellen hoe het was om de Slag om Arnhem mee te maken.

Ook wordt de Slag om Arnhem bekeken vanuit een militair-historisch perspectief. Bekijk de authentieke uitrusting van Britse parachutisten en van dichtbij en verdiep je in de strategische en tactische keuzes door middel van kaarten en verhalen. Sla hierbij vooral het diorama van het hoofdkwartier van de 1st Airborne Division niet over, met veel persoonlijke authentieke stukken zoals de verrekijker van majoor-generaal Roy Urquhart.

 

 

Audiotour

Het Airborne Museum biedt een gratis meertalige audiotour. Met deze interactieve audiohandset kan je tijdens je bezoek naar 60 verdiepende en persoonlijke verhalen luisteren in het Nederlands, Engels, Pools en Duits. Wij zijn er bijzonder trots op dat Ad van Liempt, Boris Lange, Antony Beevor, Matthias Strohn en Iwona Maczka de audiotour hebben ingesproken!

Voor kinderen

Ga op missie met soldaat Tommy Atkins! Ontcijfer puzzels, los raadsels op en leer over de Slag om Arnhem. Tijdens de interactieve audiotour vraagt Tommy, ingesproken door YouTuber Boris Lange, jou om hulp bij het oplossen van puzzels en vragen. Je ontvangt ook een opdrachtenboekje. Tijdens Missie Hartenstein ontdek je alles over de beroemde Slag om Arnhem.