Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

PARTNERS

Samenwerkingspartners

Verschillende organisaties zetten zich op diverse manieren in om de herinnering aan de Slag om Arnhem aan nieuwe generaties door te geven. Het Airborne Museum werkt onder andere samen met de volgende partners.

Airborne wandeltocht

‘s-Werelds grootste eendaagse wandelevenement. Deze herdenkingstocht vindt ieder jaar op de eerste zaterdag in september plaats ter nagedachtenis van de Slag om Arnhem 1944.
Airborne Wandeltocht

Liberation route Europe

Liberation Route Europe is een internationale herdenkingsroute die zich steeds meer uitbreid. De route verbindt mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar en vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden.
Liberation Route Europe

Informatiecentrum de Polen van Driel

Dit informatiecentrum belicht de strijd van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade bij het dorp Driel tijdens Operatie Market Garden.
Stichting Driel-Polen

11 Luchtmobile Brigade

11 Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare lichte infanteriegevechtseenheid. De rode baret van luchtmobiele militairen is het internationale herkenningsteken van paratroepen en luchtlandingstroepen.
11 Luchtmobiele Brigade

Stichting Airborne Herdenkingen

De SAH coördineert alle Airborne herdenkingen in de gemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum in het kader van de Slag om Arnhem September 1944.
Stichting Airborne Herdenkingen

Airborne Region

De 4 Airborne gemeenten Renkum, Ede, Arnhem en Overbetuwe werken intensief samen om zo het verhaal van de Slag om Arnhem krachtiger uit te dragen en gedurende het hele jaar meer inwoners en bezoekers van de regio te interesseren voor de geschiedenis van de Slag om Arnhem.
Airborne Region

Vfonds

Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) ondersteunt jaarlijks meer dan tweehonderd projecten.
Vfonds

Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45

SMH 40 – 45 is het samenwerkingsverband van 14 grote Nederlandse musea en herinneringscentra met focus op de periode 1940 – 1945.
SMH 40 – 45