Airborne Museum Hartenstein Menu

Verhalen uit de verdedigingslinie

Perimeter de Podcast

Luister direct via Spotify

Scroll

 


In deze podcast luister je naar persoonlijke getuigenissen van de gebeurtenissen in de perimeter. De perimeter was een verdedigingslinie in en rondom Oosterbeek, een dorp bij Arnhem, tijdens de Slag om Arnhem in 1944. De betrokken militairen waren niet voorbereid op de gebeurtenissen die zich daar zouden afspelen en de bewoners van het dorp al helemaal niet.

Direct luisteren

 

Luister Perimeter de Podcast via  de onderstaande player of
via de bekende podcast kanalen, waaronder Spotify.

 

 

We duiken in de geschiedenis van verschillende locaties in de perimeter. De podcast bestaat uit drie afleveringen die telkens andere locaties en hun burgers onder de loep nemen.

Wie waren de mensen die op deze locaties woonden en hoe zagen de locaties eruit voordat ze in puin lagen? Wat maakten de bewoners mee tijdens de negen dagen dat Oosterbeek frontgebied was? We gaan in gesprek met ooggetuigen en hun kinderen en zij vertellen ons hun bijzondere familieverhalen.

Het Airborne Museum opende in 2022 een tentoonstelling over belangrijke locaties in de perimeter. De persoonlijke verhalen van burgers en militairen die vast kwamen te zitten in de strijd worden hier belicht.

Uitgeluisterd? Bezoek dan ook de tentoonstelling De Perimeter in het Airborne Museum of ga op onderzoek uit op locatie en maak wandelingen langs de plekken vol historische betekenis van de perimeterwandelroute.

Perimeter de Podcast is een productie van
Ludejo Productions en het Airborne Museum.

 

Tentoonstellingen

DE PERIMETER

Bekijk het hier