Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

Touroperators

Het Airborne Museum ontvangt jaarlijks veel internationale bezoekers en werkt nauw samen met vele touroperators.

De Slag om Arnhem, een belangrijke gebeurtenis uit ons gezamenlijk verleden, heeft grote impact gehad op het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog. Daarmee is het verhaal van het Airborne Museum een markant onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed.
In het Airborne Museum komen de verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen. Maar ook de burgers nemen een prominente rol in. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. Luisteren, kijken en beleven staan centraal! 

Naast de veelzijdige museumcollectie is de Airborne Experience een unieke aanvulling. Hier waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem.
De Experience werd eerder onderscheiden met de Gouden Reiger, dé Nederlandse prijs voor uitmuntende projecten op gebied van doelgroep communicatie met audiovisuele en interactieve media.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toegangsprijzen

Voor touroperators heeft het museum een aantrekkelijk entreetarief en speciale voorwaarden. Dit geldt uitsluitend bij vooraf reserveren. Heb je een aanvraag, mail de wensen door naar boekingen@airbornemuseum.nl en wij stellen in overleg een programma samen.

Neem voor meer informatie over samenwerken met het Airborne Museum contact op met Antoinette Bakker via boekingen@airbornemuseum.nl of 085-4857828.


Audiotour
Het Airborne Museum biedt een gratis meertalige audiotour. Bij de entree ontvang je een Podcatcher. Dit is een interactieve audiohandset waarmee je tijdens je bezoek naar 60 verdiepende en persoonlijke verhalen kunt luisteren in het Nederlands, Engels, Pools en Duits. Wij zijn er bijzonder trots op dat Ad van Liempt, Boris Lange, Antony Beevor, Matthias Strohn en Iwona Maczka de audiotour hebben ingesproken!
Je bepaalt zelf naar welke verhalen je wilt luisteren. Ook is er een kindertour met diverse opdrachten. Tijdens de tour gaan kinderen op onderzoek uit en komen ze alles te weten over de Slag om Arnhem. 

Duur
Gemiddeld zijn groepen 60-90 minuten in het museum.

 

Toegankelijkheid

  • Rolstoelvriendelijke ruimtes
  • Invalidentoilet
  • Leenrolstoelen aanwezig
  • Hulphonden zijn toegestaan
  • Lift 

Het museum is toegankelijk voor mindervaliden.

Parkeren
Touringcars kunnen gratis parkeren aan de Oranjeweg schuin tegenover het museum.
Wist je dat wij ook groepsvervoer kunnen verzorgen? Neem contact op voor meer informatie.

Catering
Er zijn diverse cateringmogelijkheden voor groepen. Neem voor meer informatie contact op met de afdelingen boekingen via boekingen@airbornemuseum.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden
Het Airborne museum is 7 dagen in de week geopend van 10:00 – 17:00 uur. Het is voor groepen echter ook mogelijk om op aanvraag buiten openingstijden het museum te bezoeken.
Neem voor de mogelijkheden en prijzen contact op met boekingen@airbornemuseum.nl

Promotiemateriaal
Beeldmateriaal van het museum is beschikbaar voor publicaties waarin je een bezoek aan Airborne Museum Hartenstein wil promoten. Via deze link kunnen afbeeldingen in hoge resolutie worden gedownload.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.