Airborne Museum Hartenstein Menu
Dagen
0
0
Uren
0
0
Minuten
0
0
Seconden
0
0

Het Airborne Museum en Airborne at the Bridge zijn in lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus tot nader order gesloten.

Airborne begraafplaats

Plan je bezoek

ambassadeurs

Een groot aantal bedrijven en particulieren steunt gedurende meerdere jaren de herontwikkeling van het museum die gefaseerd plaatsvindt. Dit masterplan behelst de restauratie aan de buiten- en binnenzijde van villa Hartenstein en de vernieuwing van de presentaties. Deze ambassadeurs zijn verenigd in De Gemeene Vendelen.

 

 

 

 

 

masterplan

Het Airborne museum heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de realisatie van een Masterplan. Dit plan behelst de vernieuwing en upgrading van de vaste presentatie en het restaureren van het exterieur en interieur van Villa Hartenstein. Het resultaat is een ambitieus, maar haalbaar plan wat gefaseerd is uitgevoerd. De restauratie aan de buitenzijde is in 2019 afgerond,  begin 2020 de restauratie aan de binnenzijde en de vernieuwing van de vaste presentatie opgeleverd.

Het museum is een belangrijke historische, maar ook toeristische drager van deze regio. Meer dan 100.000 mensen bezoeken jaarlijks het museum. Lokaal draagvlak voor het behoud en ontwikkeling is voor het museum dan ook zeer belangrijk. Het museum zoekt ondersteuning van zowel particulieren als bedrijven die de plannen een positief hart toedragen, dit breed willen uitdragen en het behoud en de ontwikkeling van het museum financieel mede mogelijk willen maken.

De gemeene vendelen

Draagvlak van particulieren en organisaties die de doorontwikkelingen van het Airborne Museum een warm hart toe dragen en dit positief uitdragen zijn ongelofelijk belangrijk voor het museum. Inmiddels mag het museum rekenen op de steun van een groot aantal ambassadeurs. Deze ambassadeurs zijn verenigd in De Gemeene Vendelen. In de 16e en 17e eeuw werd de legereenheid gevormd door verschillende ‘compagnieën’. Verschillende ‘compagnieën’ samen vormden de gevechtseenheden. Elke compagnie afzonderlijk had een eigen vaandel. Daarom werden zij ‘vendel’ of meervoud ‘vendelen genoemd’. In latere tijden werden deze compagnieën omgevormd tot een bataljon, bestaande uit meerdere pelotons van 20-50 militairen. De vaandels bleven gehandhaafd. Tijdens de Slag om Arnhem had iedere eenheid ook een eigen vaandel. Deze vaandels worden nog steeds gebruikt tijdens de Airborne herdenkingen in september, bijvoorbeeld op de begraafplaats in Oosterbeek. 

Het vaandel geeft onze ambassadeurs een identiteit en smeedt een band. Een groepsband is nu nodig om de herontwikkeling van het museum (mede) mogelijk te maken. Het draagvlak wordt bekrachtigd met een symbolische bijdrage. Alle symbolische bijdragen samen maken namelijk het verschil! Samen sta je sterker en kan je meer bereiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

word ook ambassadeur

Draagt u het museum een warm hart toe en wilt u meer weten over De Gemeene Vendelen? Laat het ons weten! Mail naar info@airbornemuseum.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Lees hieronder welke organisaties en particulieren u voor gingen.