Airborne Museum Hartenstein Menu

Nieuws

Artikel

restauratie villa hartenstein

De allure en rijke geschiedenis van Hartenstein als buitenplaats wordt met de restauratie in ere hersteld.

Dit betekent dat de authentieke kenmerken van vroeger weer terugkomen. Als gevolg van de zware gevechten in 1944 zijn die namelijk deels verwoest. Straks vertellen we het verhaal van de Slag om Arnhem en de geschiedenis van buitenplaats Hartenstein

Onderhoud van essentieel belang
Met de restauratie worden authentieke details teruggebracht, maar wordt ook noodzakelijk onderhoud verricht. Het aanpakken van het schilderwerk en herstellen van (verborgen) houtrot is van essentieel belang. De gevel is op dit moment voorzien van een verflaag op rubber basis. Deze verflaag zorgt ervoor dat de gevel niet kan ‘ademen’ en kan op lange termijn zeer veel schade aan het casco veroorzaken. Deze verlaag zal in zijn geheel worden verwijderd en het onderliggende stucwerk zal worden hersteld. Hierna zal de gevel worden voorzien van een minerale ‘ademende’ verflaag.

Historische kleurstelling
Ook zal het pand op basis van een historisch kleuronderzoek en pigmentanalyse terug worden gebracht in zijn historische kleurstelling van voor de oorlog. Als bekroning op deze werkzaamheden zal villa Hartenstein weer worden voorzien van zijn originele attiek.

De restauratiewerkzaamheden zullen naar verwachting tot en met december 2017 plaatsvinden.