Airborne Museum Hartenstein Menu
Dagen
0
4
Uren
0
9
Minuten
4
8
Seconden
2
3

Het Airborne Museum en Airborne at the Bridge zijn in lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus tot nader order gesloten.

bezoek Airborne at the Bridge

Plan je bezoek Airborne at the bridge hevige gevechten bij de Rijnbrug in september 1944 Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge het verhaal over de hevige gevechten bij de Rijnbrug in september 1944. Ontdek de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Tijdens de verbouwing van het Airborne Museum is het mogelijk om een educatief programma te volgen bij de dependance Airborne at the Bridge in Arnhem. Na een introductie door de museumdocent gaan de leerlingen op speurtocht … Lees verder »

Wordt museuminspecteur

Plan je bezoek Museuminspecteurs Kom jij ons museum inspecteren? Bezoek, onderzoek en laat weten wat je van ons museum vindt. Wij zijn heel benieuwd wat kinderen van ons museum vinden. Laat het ons weten met de Museuminspecteurs app van de Museumvereniging! Met deze app kun je ook andere musea beoordelen en maak je kans op … Lees verder »

Battlefield tour

Plan je bezoek battlefield tour slag om arnhem dagtour over operatie market garden  Tijdens een uitgebreide tour neemt een professionele gids je mee door Arnhem en omgeving. Tijdens deze tour in Arnhem en Oosterbeek bezoek je de landing- en droppingterreinen van de 1e Britse Airborne divisie. Daarna volg je de opmarsroutes van de bataljons naar … Lees verder »

Airborne Boottocht

Plan je bezoek Airborne Boottocht Airborne Boottocht Een vaarroute langs de gebeurtenissen die zich af hebben gespeeld tijdens de Slag om Arnhem is een hele belevenis ! Vaar met collega’s, vrienden of het hele gezin over de Rijn en beleef de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld vanaf het water. De gids vertelt je graag alles … Lees verder »

Perimeterwandeling

Plan je bezoek Perimeterwandeling   Perimeter Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De zuidelijke perimeterroute volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944.  Bij de Britse en Poolse luchtlandingen vanaf 17 september bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel zijn ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met … Lees verder »

Rondleiding Airborne Begraafplaats

Plan je bezoek rondleiding  Airborne Begraafplaats De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem.  Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten … Lees verder »

Airborne kinderfeestje

Plan je bezoek Airborne Kinderfeestje Airborne kinderfeestje Wil je graag een spannend en leerzaam feestje? Vier dan jouw verjaardag in het Airborne Museum!  Op je feestje word je ontvangen met limonade en na het uitpakken van de cadeautjes ga je op onderzoek uit. Programma Ontvangst met limonade door een museumdocent Korte uitleg over het museum … Lees verder »

Ooggetuigenverhaal

Plan je bezoek ooggetuigeverhaal verhalen van ooggetuigen Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Kom luisteren naar indrukwekkende verhalen. Steeds minder mensen kunnen hun ervaring met de Tweede Wereldoorlog persoonlijk navertellen. In het Airborne Museum vertellen mensen die de Slag om Arnhem aan den lijve hebben ondervonden hun verhaal. Vanuit … Lees verder »

Rondleiding door het Museum

Plan je bezoek rondleiding Rondleiding Museum Laat je door een van onze gidsen mee terug nemen in de tijd en kom alles te weten over de Slag om Arnhem. Luister naar de persoonlijke verhalen van militairen en burgers en bekijk de topstukken waar bijzondere verhalen achter schuil gaan.  Op aanvraag kan een themarondleiding worden samengesteld. Rondleidingen geven … Lees verder »