Airborne Museum Hartenstein Menu

Speurtocht Het Netwerk

Plan je bezoek speurtocht  speurtocht Het Netwerk Deze speurtocht hoort bij de tentoonstelling ‘Het Netwerk’ en is er in twee versies. De blauwe versie is voor de jongere kinderen (ca. 4 t/m 7 jaar) en de rode versie voor de oudere kinderen (ca. 8 tot 12 jaar). Met de blauwe speurtocht gaan de kinderen op … Lees verder »

Airborne Boottocht op inschrijving

Plan je bezoek Airborne Boottocht AIRBORNE BOOTTOCHT Een vaarroute langs de gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld tijdens de Slag om Arnhem is een hele belevenis ! Vaar met collega’s, vrienden of het hele gezin over de Rijn en beleef de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld vanaf het water. De gids van het Airborne Museum vertelt … Lees verder »

Airborne begraafplaats met gids

Plan je bezoek Airborne Begraafplaats Maak het museumbezoek extra indrukwekkend met een rondleiding op de Airborne Begraafplaats Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt … Lees verder »

Perimeterwandeling met gids

Plan je bezoek Perimeterwandeling wandel in de voetsporen van de geallieerden Wandel een belangrijk deel van de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944. Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie ondervonden. Bij de Britse en Poolse luchtlandingen waren vanaf 17 september … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Op een interactieve wijze ontdekken de leerlingen het verhaal van de Slag om Arnhem. Na een introductie door de museumdocent gaan de leerlingen zelf op onderzoek uit in het museum.    Primair onderwijs Voortgezet onderwijs Openingstijden … Lees verder »

Wordt museuminspecteur

Plan je bezoek Museuminspecteurs Kom jij ons museum inspecteren? Bezoek, onderzoek en laat weten wat je van ons museum vindt. Wij zijn heel benieuwd wat kinderen van ons museum vinden. Laat het ons weten met de Museuminspecteurs app van de Museumvereniging! Met deze app kun je ook andere musea beoordelen en maak je kans op … Lees verder »

Battlefield tour

Plan je bezoek battlefield tour slag om arnhem dagtour over operatie market garden  Tijdens een uitgebreide tour neemt een professionele gids je mee door Arnhem en omgeving. Tijdens deze tour in Arnhem en Oosterbeek bezoek je de landing- en droppingterreinen van de 1e Britse Airborne divisie. Daarna volg je de opmarsroutes van de bataljons naar … Lees verder »

Airborne Boottocht

Plan je bezoek Airborne Boottocht Airborne Boottocht Een vaarroute langs de gebeurtenissen die zich af hebben gespeeld tijdens de Slag om Arnhem is een hele belevenis !  Vaar met collega’s, vrienden of het hele gezin over de Rijn en beleef de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld vanaf het water. De gids vertelt je graag alles … Lees verder »

Nieuwe Zondagen

Plan je bezoek NIEUWE ZONDAGEN GEZELLIGE MIDDAG IN VILLA HARTENSTEIN Voor een gezellige ontmoeting met senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem én een interessante lezing kom je naar de Nieuwe Zondagen. Herkenbare ontmoetingsplek  In het museum zijn vrijheid, naastenliefde en vriendschap belangrijke thema’s. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren mensen er voor elkaar. Deze thema’s … Lees verder »

Perimeterwandeling

Plan je bezoek Perimeterwandeling   Perimeter Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De zuidelijke perimeterroute volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944.  Bij de Britse en Poolse luchtlandingen vanaf 17 september bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel zijn ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met … Lees verder »