Airborne Museum Hartenstein Menu

Lees hier ons coronaprotocol

Perimeterwandeling inclusief White Ribbon Mile

Plan je bezoek Perimeterwandeling inclusief white ribbon mile Perimeter Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De zuidelijke perimeterroute wordt in de maand september enkele keren uitgebreid met de symbolische wandeling White Ribbon Mile. Operatie Market Garden was een van de grootste geallieerde operaties uit de Tweede Wereldoorlog. Het doel was om de bruggen over … Lees verder »

bezoek Airborne at the Bridge

Plan je bezoek Airborne at the bridge hevige gevechten bij de Rijnbrug in september 1944 Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge het verhaal over de hevige gevechten bij de Rijnbrug in september 1944. Ontdek de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard … Lees verder »

Airborne begraafplaats met gids

Plan je bezoek Airborne Begraafplaats indrukwekkende rondleiding op de Airborne Begraafplaats Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag om … Lees verder »

Perimeterwandeling met gids

Plan je bezoek Wandeling wandel in de voetsporen van de geallieerden Wandel een belangrijk deel van de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944. Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie ondervonden. Bij de Britse en Poolse luchtlandingen waren vanaf 17 september … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Benieuwd welke programma’s dit zijn? Kijk hier voor meer informatie of neem voor de mogelijkheden contact op met de afdeling Boekingen via (030) 333 77 10 of mail naar boekingen@airbornemuseum.nl. Openingstijden Dagelijks geopend. Wij adviseren vooraf … Lees verder »

Wordt museuminspecteur

Plan je bezoek Museuminspecteurs Kom jij ons museum inspecteren? Bezoek, onderzoek en laat weten wat je van ons museum vindt. Wij zijn heel benieuwd wat kinderen van ons museum vinden. Laat het ons weten met de Museuminspecteurs app van de Museumvereniging! Met deze app kun je ook andere musea beoordelen en maak je kans op … Lees verder »

Airborne Boottocht

Plan je bezoek Airborne Boottocht Airborne Boottocht Een vaarroute langs de gebeurtenissen die zich af hebben gespeeld tijdens de Slag om Arnhem is een hele belevenis !  Vaar met het hele gezin over de Rijn en beleef de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld vanaf het water. De gids vertelt je graag alles over de … Lees verder »

Perimeterwandeling

Plan je bezoek Perimeterwandeling   Perimeter Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De zuidelijke perimeterroute volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944.  Bij de Britse en Poolse luchtlandingen vanaf 17 september bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel zijn ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met … Lees verder »

Rondleiding Airborne Begraafplaats

Plan je bezoek rondleiding  Airborne Begraafplaats De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem.  Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten … Lees verder »