Airborne Museum Hartenstein Menu

Rondleiding Airborne at the Bridge

Terug naar zomeractiviteiten rondleiding airborne at the bridge DE GESCHIEDENIS KOMT TOT LEVEN Op zondag 17 september 1944 landden de eerste parachutisten van de Britse 1st Airborne Division bij Wolfheze met als doel: het veroveren van de brug over de Rijn. Tijdens hun opmars stuitten ze onverwacht op een sterke Duitse verdediging en uiteindelijk bereikten … Lees verder »

Lezingenreeks

Plan je bezoek lezingenreeks in samenwerking met de vrienden verdiep je in de slag om arnhem Kom in het Airborne Museum luistern naar kenners, specialisten en ervaringsdeskundigen en kom nóg meer te weten over de wereldberoemde Slag om Arnhem. Programma Het nieuwe programma wordt snel bekend gemaakt.  TIJD Iedere lezing start om 15.30 en duurt … Lees verder »

missie hartenstein

Plan je bezoek kindertour missie hartenstein missie hartenstein YouTuber Boris Lange kroop in de huid van de jonge Britse soldaat Tommy Atkins en sprak de audiotour voor kinderen in. In de interactieve tour vraagt Tommy jou om hulp bij het oplossen van een aantal vragen. Kom jij Tommy helpen tijdens Missie Hartenstein? Tijdens Missie Hartenstein … Lees verder »

bezoek Airborne at the Bridge

Plan je bezoek Airborne at the bridge hevige gevechten bij de Rijnbrug in september 1944 Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge het verhaal over de hevige gevechten bij de Rijnbrug in september 1944. Ontdek de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Benieuwd welke programma’s dit zijn? Kijk hier voor meer informatie of neem voor de mogelijkheden contact op met de afdeling Boekingen via (030) 333 77 10 of mail naar boekingen@airbornemuseum.nl. Openingstijden Dagelijks geopend. Wij adviseren vooraf … Lees verder »

Wordt museuminspecteur

Plan je bezoek Museuminspecteurs Kom jij ons museum inspecteren? Bezoek, onderzoek en laat weten wat je van ons museum vindt. Wij zijn heel benieuwd wat kinderen van ons museum vinden. Laat het ons weten met de Museuminspecteurs app van de Museumvereniging! Met deze app kun je ook andere musea beoordelen en maak je kans op … Lees verder »

Perimeterwandeling

Terug naar zomeractiviteiten Perimeterwandeling Perimeter Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De zuidelijke perimeterroute volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944. Bij de Britse en Poolse luchtlandingen vanaf 17 september bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel zijn ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met zware … Lees verder »

Rondleiding Airborne Begraafplaats

Terug naar zomeractiviteiten rondleiding  Airborne Begraafplaats De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem. Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten … Lees verder »

Speurtocht door park

Plan je bezoek speurtocht speurtocht rond het museum Ben je op zoek naar een leuke én educatieve buitenactiviteit voor hele gezin? volg dan de buitenspeurtocht van het Airborne Museum! In september 1944 werd er zwaar gevochten in het park rond het museum. Als je goed kijkt zie je nog steeds sporen van de oorlog. Loop … Lees verder »

Ooggetuigenverhaal

Terug naar zomeractiviteiten ooggetuigenverhaal verhalen van ooggetuigen Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Kom luisteren naar indrukwekkende verhalen. Steeds minder mensen kunnen hun ervaring met de Tweede Wereldoorlog persoonlijk navertellen. In het Airborne Museum vertellen mensen die de Slag om Arnhem aan den lijve hebben ondervonden hun verhaal. Vanuit … Lees verder »