Airborne Museum Hartenstein Menu

Wandeling Westerbouwing

Plan je bezoek Perimeterwandeling historische wandeling Loop mee langs de historische perimeter van september 1944 inclusief de Westerbouwing. Deze uitgebreide perimeterwandeling van ruim 3 uur neemt je via de westzijde van de perimeter mee naar de Westerbouwing. Op de Westerbouwing krijg je door het mooie uitzicht een goed beeld van de krijgsverrichtingen ter plaatse. Vervolgens gaat de … Lees verder »

Lezingenreeks

Plan je bezoek lezingenreeks In dit Jaar van Verzet zijn er diverse lezingen en boeklanceringen in het museum. Lezingen waarin heel persoonlijke, aangrijpende verhalen worden verteld.  Ad van Liempt en Laurens van Aggelen vertelden onlangs hun verhaal. Kees Tukker en Toon Blokland volgen later dit jaar. Deze lezingen zijn met entreeticket gratis bij te wonen, … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Op een interactieve wijze ontdekken de leerlingen het verhaal van de Slag om Arnhem. Na een introductie door de museumdocent gaan de leerlingen zelf op onderzoek uit in het museum.    Primair onderwijs Voortgezet onderwijs Openingstijden … Lees verder »

Wordt museuminspecteur

Plan je bezoek Museuminspecteurs Kom jij ons museum inspecteren? Bezoek, onderzoek en laat weten wat je van ons museum vindt. Wij zijn heel benieuwd wat kinderen van ons museum vinden. Laat het ons weten met de Museuminspecteurs app van de Museumvereniging! Met deze app kun je ook andere musea beoordelen en maak je kans op … Lees verder »

Battlefield tour

Plan je bezoek battlefield tour slag om arnhem dagtour over operatie market garden  Tijdens een uitgebreide tour neemt een professionele gids je mee door Arnhem en omgeving. Tijdens deze tour in Arnhem en Oosterbeek bezoek je de landing- en droppingterreinen van de 1e Britse Airborne divisie. Daarna volg je de opmarsroutes van de bataljons naar … Lees verder »

Airborne Boottocht

Plan je bezoek Airborne Boottocht Airborne Boottocht Een vaarroute langs de gebeurtenissen die zich af hebben gespeeld tijdens de Slag om Arnhem is een hele belevenis !  Vaar met collega’s, vrienden of het hele gezin over de Rijn en beleef de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld vanaf het water. De gids vertelt je graag alles … Lees verder »

Audiotour

Plan je bezoek Audiotour Een tour langs de topstukken in het museum Tijdens de audiotour word je door Frank, de batman van Generaal-majoor Roy Urquhart van de 1e Britse Luchtlandingsdivisie, door het museum geleid.  Frank: “Tijdens Operatie Market Garden verbleef ik in deze villa, dat tijdens de Slag om Arnhem werd gebruikt als het Britse … Lees verder »

Nieuwe Zondagen

Plan je bezoek NIEUWE ZONDAGEN GEZELLIGE MIDDAG IN VILLA HARTENSTEIN Voor een gezellige ontmoeting met senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem én een interessante lezing kom je naar de Nieuwe Zondagen. Herkenbare ontmoetingsplek In het museum zijn vrijheid, naastenliefde en vriendschap belangrijke thema’s. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren mensen er voor elkaar. Deze thema’s verbinden … Lees verder »

Perimeterwandeling

Plan je bezoek Perimeterwandeling Perimeter Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De Perimeterwandeling volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944. Bij de Britse en Poolse luchtlandingen vanaf 17 september bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel zijn ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met zware Duitse … Lees verder »

Rondleiding Airborne Begraafplaats

Plan je bezoek rondleiding  Airborne Begraafplaats De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem.  Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten … Lees verder »