Airborne Museum Hartenstein Menu

Speurtocht Het Netwerk

Plan je bezoek speurtocht  speurtocht Het Netwerk Deze speurtocht hoort bij de tentoonstelling ‘Het Netwerk’ en is er in twee versies. De blauwe versie is voor de jongere kinderen (ca. 4 t/m 7 jaar) en de rode versie voor de oudere kinderen (ca. 8 tot 12 jaar). Met de blauwe speurtocht gaan de kinderen op … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Op een interactieve wijze ontdekken de leerlingen het verhaal van de Slag om Arnhem. Na een introductie door de museumdocent gaan de leerlingen zelf op onderzoek uit in het museum.    Primair onderwijs Voortgezet onderwijs Openingstijden … Lees verder »

Wordt museuminspecteur

Plan je bezoek Museuminspecteurs Kom jij ons museum inspecteren? Bezoek, onderzoek en laat weten wat je van ons museum vindt. Wij zijn heel benieuwd wat kinderen van ons museum vinden. Laat het ons weten met de Museuminspecteurs app van de Museumvereniging! Met deze app kun je ook andere musea beoordelen en maak je kans op … Lees verder »

Battlefield tour

Plan je bezoek battlefield tour slag om arnhem dagtour over operatie market garden  Tijdens een uitgebreide tour neemt een professionele gids je mee door Arnhem en omgeving. Tijdens deze tour in Arnhem en Oosterbeek bezoek je de landing- en droppingterreinen van de 1e Britse Airborne divisie. Daarna volg je de opmarsroutes van de bataljons naar … Lees verder »

Airborne Boottocht

Plan je bezoek Airborne Boottocht Airborne Boottocht Een vaarroute langs de gebeurtenissen die zich af hebben gespeeld tijdens de Slag om Arnhem is een hele belevenis !  Vaar met collega’s, vrienden of het hele gezin over de Rijn en beleef de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld vanaf het water. De gids vertelt je graag alles … Lees verder »

Audiotour

Plan je bezoek Audiotour Een tour langs de topstukken in het museum Tijdens de audiotour word je door Frank, de batman van Generaal-majoor Roy Urquhart van de 1e Britse Luchtlandingsdivisie, door het museum geleid.  Frank: “Tijdens Operatie Market Garden verbleef ik in deze villa, dat tijdens de Slag om Arnhem werd gebruikt als het Britse … Lees verder »

Nieuwe Zondagen

Plan je bezoek NIEUWE ZONDAGEN GEZELLIGE MIDDAG IN VILLA HARTENSTEIN Voor een gezellige ontmoeting met senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem én een interessante lezing kom je naar de Nieuwe Zondagen. Herkenbare ontmoetingsplek  In het museum zijn vrijheid, naastenliefde en vriendschap belangrijke thema’s. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren mensen er voor elkaar. Deze thema’s … Lees verder »

Perimeterwandeling

Plan je bezoek Perimeterwandeling   Perimeter Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De zuidelijke perimeterroute volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944.  Bij de Britse en Poolse luchtlandingen vanaf 17 september bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel zijn ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met … Lees verder »

Rondleiding Airborne Begraafplaats

Plan je bezoek rondleiding  Airborne Begraafplaats De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem.  Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten … Lees verder »

Airborne kinderfeestje

Plan je bezoek Airborne Kinderfeestje   Airborne kinderfeestje Wil je graag een spannend en leerzaam feestje? Vier dan jouw verjaardag in het Airborne Museum!  Op je feestje word je ontvangen met limonade en na het uitpakken van de cadeautjes ga je op onderzoek uit.  Programma Ontvangst met limonade door een museumdocent Korte uitleg over het … Lees verder »