Airborne Museum Hartenstein Menu

Lezing De brief die nooit aankwam

Plan je bezoek lezing lezingde brief die nooit aankwam Op 14 oktober vertelt Toon Blokland over de Britse parachutist Frank McNaught.  Op 18 september 1944 vertrok Frank McNaught, Brits parachutist van het 11e bataljon van het Parachute Regiment, naar Nederland. Hij zou gedropt worden tijdens operatie Market Garden. Zijn vrouw bleef in Groot-Brittannië achter. Zijn vliegtuig … Lees verder »

Boeklancering De voedselcommissaris

Plan je bezoek lezing Boeklanceringde voedselcommissaris Op 20 september wordt het boek van Kees Tukker De voedselcommissaris officieel gelanceerd in het Airborne Museum.  De voedselcommissaris van Kees Tukker is een indringende reconstructie van de dilemma’s in het leven en werk van een topambtenaar tijdens de Tweede Wereldoorlog, met een voorwoord van Ad van Liempt. Jan Groen Tukker … Lees verder »

Speurtocht Het Netwerk

Plan je bezoek speurtocht  speurtocht Het Netwerk Deze speurtocht hoort bij de tentoonstelling ‘Het Netwerk’ en is er in twee versies. De blauwe versie is voor de jongere kinderen (ca. 4 t/m 7 jaar) en de rode versie voor de oudere kinderen (ca. 8 tot 12 jaar). Met de blauwe speurtocht gaan de kinderen op … Lees verder »

Lezingenreeks

Plan je bezoek lezingenreeks In dit Jaar van Verzet zijn er diverse lezingen en boeklanceringen in het museum. Lezingen waarin heel persoonlijke, aangrijpende verhalen worden verteld.  Ad van Liempt en Laurens van Aggelen vertelden onlangs hun verhaal. Antony Beevor, Kees Tukker en Toon Blokland volgen in september en oktober. Deze lezingen zijn met entreeticket gratis … Lees verder »

Bekend maakt bemind: een vluchteling vertelt

Plan je bezoek bekend maakt bemind een vluchteling vertelt Op 22 september vertelt een vluchteling zijn persoonlijke verhaal in het Airborne Museum. Iedereen heeft wel een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, maar vaak op misverstanden en vooroordelen. Kom in het Airborne Museum luisteren naar het persoonlijke verhaal van iemand die … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Op een interactieve wijze ontdekken de leerlingen het verhaal van de Slag om Arnhem. Na een introductie door de museumdocent gaan de leerlingen zelf op onderzoek uit in het museum.    Primair onderwijs Voortgezet onderwijs Openingstijden … Lees verder »

Wordt museuminspecteur

Plan je bezoek Museuminspecteurs Kom jij ons museum inspecteren? Bezoek, onderzoek en laat weten wat je van ons museum vindt. Wij zijn heel benieuwd wat kinderen van ons museum vinden. Laat het ons weten met de Museuminspecteurs app van de Museumvereniging! Met deze app kun je ook andere musea beoordelen en maak je kans op … Lees verder »

Battlefield tour

Plan je bezoek battlefield tour slag om arnhem dagtour over operatie market garden  Tijdens een uitgebreide tour neemt een professionele gids je mee door Arnhem en omgeving. Tijdens deze tour in Arnhem en Oosterbeek bezoek je de landing- en droppingterreinen van de 1e Britse Airborne divisie. Daarna volg je de opmarsroutes van de bataljons naar … Lees verder »

Airborne Boottocht

Plan je bezoek Airborne Boottocht Airborne Boottocht Een vaarroute langs de gebeurtenissen die zich af hebben gespeeld tijdens de Slag om Arnhem is een hele belevenis !  Vaar met collega’s, vrienden of het hele gezin over de Rijn en beleef de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld vanaf het water. De gids vertelt je graag alles … Lees verder »

Audiotour

Plan je bezoek Audiotour Een tour langs de topstukken in het museum Tijdens de audiotour word je door Frank, de batman van Generaal-majoor Roy Urquhart van de 1e Britse Luchtlandingsdivisie, door het museum geleid.  Frank: “Tijdens Operatie Market Garden verbleef ik in deze villa, dat tijdens de Slag om Arnhem werd gebruikt als het Britse … Lees verder »