Airborne Museum Hartenstein Menu

signeersessie boek Audrey Hepburn Het Nederlandse meisje van Robert Matzen

Plan je bezoek signeer sessie Robert matzen signeersessie boek Audrey hepburn – het nederlandse meisje Binnenkort verschijnt het boek Het Nederlandse meisje, Audrey Hepburn van Robert Matzen. Voor dit boek is hij Audrey Hepburns gangen nagegaan in Nederland, heeft hij mensen geïnterviewd die haar gekend hebben en is hij in Nederlandse archieven gedoken om nog … Lees verder »

lezing auteur Antony Beevor

Plan je bezoek lezing antony beevor lezing door historicus antony beevor over slag om arnhem In De Slag om Arnhem geeft de Britse historicus en meesterverteller Antony Beevor met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen, een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Gebruikmakend van nieuw archiefmateriaal schetst hij de lotgevallen van soldaten … Lees verder »

lezing auteur Dilip Sarkar

Plan je bezoek lezing Dilip sarkar lezing door expert sarkar over zijn nieuwste boek Op 18 september vertelt Sarkar over zijn nieuwste boek Arnhem 1944, the human tragedy of the Bridge too Far in het Airborne Museum. Dit unieke boek is gericht op de tragische verhalen van individuele slachtoffers, die op verschillende momenten gedurende de Slag … Lees verder »

lezing auteur Bas Steman

Plan je bezoek lezing bas steman lezing bas Steman over zijn roman morgan, een liefde Met Morgan, een liefde brengt Steman een verrassend en gewaagd thema binnen de literatuur. Deze overdonderende, ontroerende en autobiografische (!) roman gaat over de liefde, de oorlog (Market Garden), het leven en dood, over het mysterie van de ziel en … Lees verder »

lezing auteur Robert Kershaw

Plan je bezoek lezing Robert Kershaw lezing door expert Kershaw op duits perspectief op slag om arnhem De Engelse auteur Robert Kershaw schreef de klassieker It never snows in September waarin Kershaw het Duitse perspectief op Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem uitvoerig beschrijft. Hij interviewde voor zijn boek veel Duitse soldaten die bij … Lees verder »

Speurtocht Het Netwerk

Plan je bezoek speurtocht  speurtocht Het Netwerk Deze speurtocht hoort bij de tentoonstelling ‘Het Netwerk’ en is er in twee versies. De blauwe versie is voor de jongere kinderen (ca. 4 t/m 7 jaar) en de rode versie voor de oudere kinderen (ca. 8 tot 12 jaar). Met de blauwe speurtocht gaan de kinderen op … Lees verder »

Airborne Boottocht Zomervakantie

Plan je bezoek Airborne Boottocht AIRBORNE BOOTTOCHT Een vaarroute langs de gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld tijdens de Slag om Arnhem is een hele belevenis ! Vaar met collega’s, vrienden of het hele gezin over de Rijn en beleef de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld vanaf het water. De gids van het Airborne Museum vertelt … Lees verder »

Airborne begraafplaats met gids

Plan je bezoek Airborne Begraafplaats Maak het museumbezoek extra indrukwekkend met een rondleiding op de Airborne Begraafplaats Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt … Lees verder »

Perimeterwandeling met gids

Plan je bezoek Perimeterwandeling wandel in de voetsporen van de geallieerden Wandel een belangrijk deel van de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944. Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie ondervonden. Bij de Britse en Poolse luchtlandingen waren vanaf 17 september … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Op een interactieve wijze ontdekken de leerlingen het verhaal van de Slag om Arnhem. Na een introductie door de museumdocent gaan de leerlingen zelf op onderzoek uit in het museum.    Primair onderwijs Voortgezet onderwijs Openingstijden … Lees verder »