Airborne Museum Hartenstein Menu
Dagen
1
1
6
Uren
0
4
Minuten
3
5
Seconden
2
6

Het museum is momenteel gesloten. Op 14 maart 2020 heropent een volledig vernieuwd museum.

bezoek Airborne at the Bridge

Plan je bezoek Airborne at the bridge hevige gevechten bij de Rijnbrug in september 1944 Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge het verhaal over de hevige gevechten bij de Rijnbrug in september 1944. Ontdek de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard … Lees verder »

Airborne begraafplaats met gids

Plan je bezoek Airborne Begraafplaats indrukwekkende rondleiding op de Airborne Begraafplaats Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag om … Lees verder »

Perimeterwandeling met gids

Plan je bezoek Perimeterwandeling wandel in de voetsporen van de geallieerden Wandel een belangrijk deel van de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944. Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie ondervonden. Bij de Britse en Poolse luchtlandingen waren vanaf 17 september … Lees verder »

scholen

Plan je bezoek educatie educatieve programma’s Het Airborne Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Tijdens de verbouwing van het Airborne Museum is het mogelijk om een educatief programma te volgen bij de dependance Airborne at the Bridge in Arnhem. Na een introductie door de museumdocent gaan de leerlingen op speurtocht … Lees verder »

Battlefield tour

Plan je bezoek battlefield tour slag om arnhem dagtour over operatie market garden  Tijdens een uitgebreide tour neemt een professionele gids je mee door Arnhem en omgeving. Tijdens deze tour in Arnhem en Oosterbeek bezoek je de landing- en droppingterreinen van de 1e Britse Airborne divisie. Daarna volg je de opmarsroutes van de bataljons naar … Lees verder »

Nieuwe Zondagen

Plan je bezoek NIEUWE ZONDAGEN GEZELLIGE MIDDAG IN VILLA HARTENSTEIN Voor een gezellige ontmoeting met senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem én een interessante lezing kom je naar de Nieuwe Zondagen. Herkenbare ontmoetingsplek  In het museum zijn vrijheid, naastenliefde en vriendschap belangrijke thema’s. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren mensen er voor elkaar. Deze thema’s … Lees verder »