Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

Perimeterwandeling

Perimeter

Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De Perimeterwandeling volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944.

Bij de Britse en Poolse luchtlandingen vanaf 17 september bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel zijn ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met zware Duitse tegenstand te maken die in kracht en hevigheid iedere dag toenam. De Britten verloren daardoor het initiatief.
Na zware gevechten op 18 en 19 september lukt het niet om de ingesloten troepen van Luitenant-kolonel John Frost bij de brug in Arnhem te bereiken. Daartoe trokken de restanten van de eerste Airborne Divisie zich op 20 september terug in Oosterbeek waar de zogenoemde perimeter als verdedigingslinie werd ingericht.
Meer weten over deze perimeter? De perimeterwandeling kun je met gids of op eigen gelegenheid lopen.

Op eigen gelegenheid
In de Museumshop is een folder over de perimeterwandeling te koop. Deze kost € 2,50. in deze folder worden twee routes vermeld: de Zuidelijke en Noordelijke perimeterroute. De Zuidelijke perimeterroute is een wandeling van 4 kilometer en voert je door Park Hartenstein en een deel van de Hemelse Berg, waar de sporen van de Slag om Arnhem nog steeds te zien zijn. De prachtige omgeving staat in schril contrast met het verleden, maar maakt deze wandeling wel tot een unieke ervaring.
De noordelijke perimeterroute is een wandeling van 3,7 kilometer. Deze route volgt de Utrechtseweg naar het kruispunt bij de Stationsweg. Bij het station van Oosterbeek kun je kiezen voor een extra wandeling (1,5 km heen en terug) naar de Airborne Begraafplaats of linksaf de route vervolgen via de Graaf van Rechterenweg.

Perimeterwandeling met gids
Wil je echt alles weten over de perimeter? Wandel deze route dan met een gids. Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg het uitgebreide verhaal. 
De perimeterwandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (die goed ter been zijn). De perimeterwandeling kan gegeven worden in het Nederlands, Duits en Engels en duurt ongeveer 2 uur. Het is echter ook mogelijk om een uitgebreidere wandeling te lopen. We stellen dan graag een maatwerkprogramma samen! Een perimeterwandeling kan alleen op aanvraag geboekt worden.

Kosten gids
maandag – vrijdag
Tot en met 20 personen € 100
21 t/m 25 personen zijn de extra kosten € 5 per extra persoon

Zaterdag- zondag
Tot en met 20 personen €120
21 t/m 25 personen zijn de extra kosten € 5 per extra persoon

Groepen groter dan 25 personen hebben meerdere gidsen nodig.

Reserveren rondleiding

Openingstijden

van maandag t/m zondag
10:00 tot 17:00 uur
24 & 31 december 10:00 – 16.00 u
25 december en 1 januari gesloten

ENTREEPRIJZEN

Volwassenen€ 10
CJP (>18), studentenpas€ 8
13 t/m 17 jaar€ 6
4 t/m 12 jaar*€ 5
MuseumkaartGratis

* onder begeleiding volwassene
Bekijk hier de groepsprijzen

adres

Airborne Museum ‘Hartenstein’
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Bereikbaarheid

Airborne Museum ‘Hartenstein’
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Telefoon: (026) 333 77 10
E-mail: info@airbornemuseum.nl