Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

ACTIVITEITEN

 

 

 

 

 

Herstvakantie

In de herfstvakantie is er van alles te beleven in het museum!

Kids Geluksroute
Volg de Kids Geluksroute door het museum. Oktober is de maand van de geschiedenis met als thema geluk. Ontdek dat er zelfs in oorlogstijd kleine geluksmomentjes waren. Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, dagelijks te volgen.

Veteraan vertelt over vredesmissies
Kom luisteren naar een veteraan die op missie is geweest. 22 oktober van 14.00 tot 15.00 uur.

Ooggetuigeverhaal
Hoe was het om als kind de oorlog mee te maken? Kom luisteren naar het persoonlijke verhaal van een ooggetuige. 15 en 29 oktober van 13.30 tot 14.30 uur. 

Knutselworkshops
Kom een stoere paracord armband maken op 18 oktober of knutsel een zweefvliegtuig of tank op 28 oktober.

 

Meer informatie

NIEUWE ZONDAGEN voor senioren

Een gezellige ontmoeting in combinatie met een lezing of workshop voor senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem.

Herkenbare ontmoetingsplek
In het museum zijn vrijheid, naastenliefde en vriendschap belangrijke thema’s. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren mensen er voor elkaar. Je liet niemand aan zijn lot over. Het Airborne Museum haakt graag in op die onderlinge betrokkenheid van destijds, want ook nu hebben mensen elkaar hard nodig.

Voor wie?
Senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem die graag in contact komen met anderen en het leuk vinden om een interactieve lezing of workshop te volgen zijn van harte welkom bij de Nieuwe Zondagen. De Nieuwe Zondagen vinden één keer per maand plaats in villa Hartenstein.

Bekijk hier het programma van de Nieuwe Zondagen

 

 

 

 

 

 

 

 

activiteiten voor groepen

Het Airborne Museum biedt diverse activiteiten voor groepen. Zoals een rondleiding door het museum met een van onze enthousiaste gidsen.

Een wandeling in de omgeving van het museum met gids, een rondleiding op de Airborne begraafplaats, een boottocht over de Slag om Arnhem of een uitgebreide Battlefieldtour. We maken graag een passend voorstel!  Ook zijn er allerlei cateringarrangementen mogelijk: een ontvangst met koffie en thee, lunch of borrel. Wij vertellen er graag meer over.

Meer informatie 

OOGGETUIGEN VERHALEN

Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Wat heeft de meeste indruk gemaakt en wat heeft het voor invloed op de rest van je leven?

Iedere derde zondag in de maand kun je komen luisteren naar het persoonlijke verhaal van een ooggetuige van de Slag om Arnhem. In de schoolvakanties zijn er vaak extra ooggetuigen verhalen. Kom ook een keer een verhalenstoel bijwonen. Het is voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 9 jaar en gratis met entreeticket.

Data & tijden ooggetuige verhalen  

 

 

 

 

 

 

 

 

activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is er veel te beleven in het Airborne Museum. Met de Tom & Katja route ga je op onderzoek uit en ontdek je wat er allemaal gebeurd is in villa Hartenstein.

Ook is er een leuke buitenspeurtocht rondom het museum, met het Tussen Droom en Daad spel kom je erachter of je een dromer, een denker of een doener bent en er zijn regelmatig knutselworkshops in het museum. 

Overzicht activiteiten voor kinderen