Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

zomerACTIVITEITEN

 

 

 

 

 

RONDLEIDING AIRBORNE AT THE BRIDGE

De geschiedenis komt tot leven!

In deze wandeling bezoek je de cruciale locaties rondom de John Frostbrug. Hier komt onder leiding van een gids de geschiedenis tot leven en ontdek je de verhalen van de slag om de Rijnbrug op de plekken waar deze verhalen zich afspeelden. De strijd wordt in de context geplaatst van de grotere geschiedenis van Operatie Market Garden en zit vol verhalen van inwoners van Arnhem en Duitse, Britse en Nederlandse militairen.

Meer informatie en tickets 

Lezingenreeks in samenwerking met de vrienden van het airborne museum

Verdiep je in de Slag om Arnhem. 

In samenwerking met de Vrienden van het Airborne Museum organiseert het Airborne Museum een lezingenreeks. Kenners, specialisten en ervaringsdeskundige vertellen je hier alles over Glider Pilots, Market Garden, werken bij de gravendienst en generaal-majoor Roy Urquhart.

Meer informatie en tickets 

 

 

 

 

 

 

 

 

perimeter wandeling
met gids

Wandel in de voetsporen van de geallieerden. 

De eerste Airborne Divisie trok zich op 20 september 1944 terug in Oosterbeek waar de zogenoemde perimeter als verdedigingslinie werd ingericht. Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg het uitgebreide verhaal.

Meer informatie en tickets 

rondleiding airborne begraafplaats

De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven.

Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Meer informatie en tickets 

 

 

 

 

 

 

 

 

activiteiten voor groepen

Het Airborne Museum biedt diverse activiteiten voor groepen. 

Een wandeling in de omgeving van het museum met gids of een rondleiding op de Airborne begraafplaats. We maken graag een passend voorstel! Ook zijn er allerlei cateringarrangementen mogelijk.

Meer informatie 

de verhalenstoel

Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? 

Iedere laatste zondag van de maand kun je komen luisteren naar het persoonlijke verhaal van een ooggetuige van de Slag om Arnhem. Ben jij er ook bij? De verhalenstoel is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en gratis bij de wonen met een museumticket.

Meer informatie 

 

 

 

 

 

 

 

 

activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is er veel te beleven in het Airborne Museum! Ontdek je wat er allemaal gebeurd is in Villa Hartenstein en ga op Missie Hartenstein met Tommy Atkins.

Ook is er een leuke buitenspeurtocht rondom het museum en is het museum in schoolvakanties altijd op zoek naar getalenteerde museuminspecteurs! . 

Overzicht activiteiten voor kinderen