Airborne Museum Hartenstein Menu

Lees hier ons coronaprotocol

Plan je bezoek

ACTIVITEITEN

In het Airborne Museum is van alles te beleven. Op deze pagina vind je een greep uit de activiteiten die worden georganiseerd.

NIEUWE ZONDAGEN voor senioren

Een gezellige ontmoeting in combinatie met een lezing of workshop voor senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem.

Herkenbare ontmoetingsplek
In het museum zijn vrijheid, naastenliefde en vriendschap belangrijke thema’s. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren mensen er voor elkaar. Je liet niemand aan zijn lot over. Het Airborne Museum haakt graag in op die onderlinge betrokkenheid van destijds, want ook nu hebben mensen elkaar hard nodig.

Voor wie?
Senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem die graag in contact komen met anderen en het leuk vinden om een interactieve lezing of workshop te volgen zijn van harte welkom bij de Nieuwe Zondagen. De Nieuwe Zondagen vinden één keer per maand plaats in villa Hartenstein.

Bekijk hier het programma van de Nieuwe Zondagen

 

 

 

 

 

 

 

 

activiteiten voor groepen

Het Airborne Museum biedt diverse activiteiten voor groepen. Zoals een rondleiding door het museum met een van onze enthousiaste gidsen.

Een wandeling in de omgeving van het museum met gids, een rondleiding op de Airborne begraafplaats, een boottocht over de Rijn met als onderwerp de Slag om Arnhem of een uitgebreide Battlefieldtour. We maken graag een passend voorstel!  Ook zijn er allerlei cateringarrangementen mogelijk: een ontvangst met koffie en thee, lunch of borrel. Wij vertellen er graag meer over.

Meer informatie 

OOGGETUIGEN VERHALEN

Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Wat heeft de meeste indruk gemaakt en wat heeft het voor invloed op de rest van je leven?

Iedere derde zondag in de maand kun je komen luisteren naar het persoonlijke verhaal van een ooggetuige van de Slag om Arnhem. In de schoolvakanties zijn er vaak extra ooggetuigen verhalen. Kom ook een keer een verhalenstoel bijwonen. Het is voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 9 jaar en gratis met entreeticket.

Data & tijden ooggetuige verhalen  

 

 

 

 

 

 

 

 

activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is er veel te beleven in het Airborne Museum. Met de Tom & Katja route ga je op onderzoek uit en ontdek je wat er allemaal gebeurd is in villa Hartenstein.

Ook is er een leuke buitenspeurtocht rondom het museum en er worden regelmatig workshops in het museum georganiseerd. 

In de herfstvakantie kan je op zoek gaan naar Tikkit in het museum, ga samen op de foto en maak kans op een vriendenfeest in een museum!

Overzicht activiteiten voor kinderen