Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

ONDERWIJS

Primair onderwijs

Met speciale programma’s voor het basisonderwijs komen leerlingen in aanraking met persoonlijke verhalen van militairen en burgers ten tijde van de Slag om Arnhem.

Speciaal voor het basisonderwijs biedt het Airborne Museum het programma Koffers vol Verhalen aan. Lees hieronder meer over dit educatieve programma. Maak de museumervaring compleet met een aanvullend programma zoals een bezoek met gids aan de Airborne Begraafplaats of een ooggetuigenverhaal. Je klas voorbereiden op een bezoek aan het Airborne Museum? Ga naar onze Voor Docenten pagina voor voorbereidend materiaal, filmpjes en leuke werkvormen.

Vragen over onze programma’s of meteen boeken?

Contact

Aanvullend programma

Airborne begraafplaats

Luister naar de bijzondere verhalen van omgekomen militairen tijdens de Slag om Arnhem. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Boek een bezoek aan de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek aansluitend op een educatief programma in het museum. Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Ooggetuigenverhaal

De kinderen van toen vertellen wat ze tijdens de Slag om Arnhem hebben meegemaakt. Dit kan in het Airborne Museum of in de klas. Hoe was de bezetting tijdens de jaren ’40 voor hen? En na de bevrijding? Een ooggetuige vertelt.

 

Educatie

BEZOEK

Voortgezet onderwijs

Lees meer

BEZOEK

Speciaal onderwijs

Lees meer

BEZOEK

Voor docenten

Lees meer

BEZOEK

Spreekbeurten en werkstukken

Lees meer