Airborne Museum Hartenstein Menu

ONDERWIJS

Voortgezet onderwijs

Met speciale programma’s voor het voortgezet onderwijs komen leerlingen in aanraking met persoonlijke verhalen van militairen en burgers ten tijde van de Slag om Arnhem.

Voor het voortgezet onderwijs bieden wij een zelfstandige museumtour of het programma Koffers vol Verhalen aan. Maak de ervaring compleet met een aanvullend programma. Je klas voorbereiden op een bezoek aan het Airborne Museum? Ga naar onze Voor Docenten pagina voor voorbereidend materiaal, filmpjes en leuke werkvormen.

Vragen over onze programma’s of meteen boeken?

Contact

Aanvullend programma

Airborne begraafplaats

Luister naar de bijzondere verhalen van omgekomen militairen tijdens de Slag om Arnhem. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Boek een bezoek aan de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek aansluitend op een educatief programma in het museum. Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

 

Ooggetuigenverhaal

De kinderen van toen vertellen wat ze tijdens de Slag om Arnhem hebben meegemaakt. Dit kan in het Airborne Museum of in de klas. Hoe was de bezetting tijdens de jaren ’40 voor hen? En na de bevrijding? Een ooggetuige vertelt.

Samen met de docent kijken we naar hoe we onze programma’s goed bij uw klas laten aansluiten.

 

Educatie

BEZOEK

Primair onderwijs

Lees meer

BEZOEK

Speciaal onderwijs

Lees meer

BEZOEK

Voor docenten

Lees meer

BEZOEK

Spreekbeurten en werkstukken

Lees meer