Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

nieuwsbericht

Nieuw programma rondleidingen

Het is weer mogelijk deel te nemen aan rondleidingen op inloop! Onze gidsen staan op vaste momenten voor je klaar om je mee te nemen op de Airborne Begraafplaats of de perimeter wandeling.

 

Rondleiding Airborne begraafplaats

De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem.

Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Op de onderstaande data is het mogelijk om aan de rondleiding deel te nemen. De groep verzamelt zich om 12.30 op de Airborne Begraafplaats. Let op: vooraf moet er in het Airborne Museum worden betaald. De maximale groepsgrootte is 10 personen. Zeker zijn van een plekje? Reserveer via boekingen@airbornemuseum.nl.

Wanneer?

25 juli, 8 augustus, 22 augustus.

Kosten

€ 7,50

Perimeter wandeling

Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De zuidelijke perimeterroute volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944.

Bij de Britse en Poolse luchtlandingen vanaf 17 september bij Wolfheze, Renkum, Ede en Driel zijn ruim 11.000 man betrokken. Deze kregen al snel met zware Duitse tegenstand te maken die in kracht en hevigheid iedere dag toenam. De Britten verloren daardoor het initiatief. Wil je echt alles weten over de perimeter? Wandel deze route dan met een gids. Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg het uitgebreide verhaal.

Op de onderstaande data kan je aansluiten bij een wandelgroep. Deze verzamelt zich om 13.30 bij de balie van het Airborne Museum. De maximale groepsgrootte is 10 personen. Zeker zijn van een plekje? Reserveer via boekingen@airbornemuseum.nl.

Wanneer:

24 juli, 7 augustus, 21 augustus.

Kosten

€ 12,50