Airborne Museum Hartenstein Menu

Koor Vocal Virus treedt op bij Airborne Museum

Nieuws Artikel koor vocal virus treedt op bij Airborne museum In 2019 is het 75 jaar geleden dat duizenden geallieerde soldaten rondom Arnhem landden om te vechten voor onze vrijheid. Met sfeervolle en ontroerende liedjes uit de veertiger jaren, brengt Vocal Virus een muzikale hommage aan deze gedenkwaardige gebeurtenis. Van Andrew Sisters tot de Comedian … Lees verder »

Prins Charles komt naar Airborne Museum

Nieuws Artikel Prins Charles komt ook naar herdenking Airborne in Oosterbeek Op 21 september komt prins Charles naar Oosterbeek waar hij een bezoek brengt aan het Airborne Museum. De troonopvolger doet die dag ook de Horsa Glider aan. Deze replica van een Brits zweefvliegtuig staat vanaf volgende week bij het Airborne Monument in Oosterbeek, tegenover … Lees verder »

Herinneringen aan een bijzondere verjaardag in de schuilkelder

Nieuws Artikel Herinneringen aan een bijzondere verjaardag in de schuilkelder Door Jet Kooderings In september 1944 maakte Riet BuddingH’-van Harskamp De Slag om Arnhem zeer bewust mee. Ze woonde indertijd aan de Jan van Embdenweg in Oosterbeek, waar ze op 22 september haar 13e verjaardag vierde in de schuilkelder. Dit jaar valt 22 september weer … Lees verder »

White Ribbon Mile

Nieuws Artikel Foto: Gelders Archief 1523-147-0196 wandeling ‘white ribbon mile’ White Ribbon Mile is een korte symbolische wandeling door de uiterwaarden bij de Oude Kerk in Oosterbeek naar het herdenkingsmonument aan de Rijn. Het herinnert aan de terugtocht van Engelse, Nederlandse en Poolse soldaten na het mislukken van de Slag om Arnhem. Het traject is … Lees verder »

Aantal bezoekers Airborne at the Bridge overstijgt alle verwachtingen

Nieuws Artikel Aantal bezoekers Airborne at the Bridge overstijgt alle verwachtingen Het aantal mensen dat Airborne at the Bridge bezocht sinds de opening eind maart 2017 overstijgt alle verwachtingen. Directeur-bestuurder Sarah Heijse: “we gingen uit van 25.000 bezoekers per jaar, maar dat werden er veel meer. In nog geen tweeëneenhalf jaar tijd ontvingen we de … Lees verder »

Parachute Group Holland

Nieuws Artikel Herdenkingssprongen 2019 Persbericht Parachute Group Holland Op woensdag 18, vrijdag 20 en zaterdag 21 september organiseert Parachute Group Holland parachutesprongen ter herinnering en herdenking aan operatie Market Garden. De grootschalige luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaatsvond. Op deze dagen herdenkt PGH de … Lees verder »

Stiltekamer officieel geopend

Nieuws Artikel Op de foto v.l.n.r. Dick Mijnhart, Hans Bleijerveld, Sarah Heijse, Agnes Schaap, Anita Witzier, Geert Jonker, Kees Kuijs. Fotograaf: Berry de Reus Anita Witzier en burgemeester Agnes Schaap openen Stiltekamer in Airborne Museum  Op zondag 30 juni is de Stiltekamer in het Airborne Museum officieel geopend in bijzijn van Anita Witzier, televisiepresentatrice en … Lees verder »

Overhandiging 25.000e fles Airborne beer

Nieuws Artikel overhandiging 25.000ste fles Airborne beer In het Airborne Museum Hartenstein heeft donderdagmiddag de overhandiging van de 25.000e fles Airborne Beer plaatsgevonden. Het project, dat een particulier initiatief is van een oud-inwoner van Heelsum, heeft een nieuwe bijdrage opgeleverd voor het Museum. In aanwezigheid van Wethouder Verstand van de Gemeente Renkum heeft Museumdirecteur Sarah … Lees verder »

Lezing over bijzondere buitenplaatsen in Nederland

Nieuws Artikel Lezing over bijzondere buitenplaatsen in Nederland Door Jet KooderingsDat er veel belangstelling is voor het onderwerp ‘buitenplaatsen’ blijkt uit het feit dat de lezing, die 12 en 25 mei speciaal voor museumkaarthouders in het Airborne Museum werd gehouden, beide keren helemaal was volgeboekt. Van heinde en ver waren belangstellenden gekomen, uit een mini-enquête … Lees verder »