Airborne Museum Hartenstein Menu

Villa Hartenstein hoofdrol in Airborne Museum

Nieuws Artikel gerestaureerde Hartenstein officieel geopend  Op 14 mei is de recent gerestaureerde villa Hartenstein officieel geopend in bijzijn van Josan Meijers, gedeputeerde provincie Gelderland. Na een restauratie van bijna twee jaar is de oude grandeur van de buitenplaats uit 1860 in ere hersteld. “Het is een prachtig project en erg belangrijk. Des te meer … Lees verder »

Originele dagboeken van majoor Tony Hibbert te zien in Airborne Museum

Nieuws Artikel Originele dagboeken van majoor Tony Hibbert te zien Airborne Museum  Het museum ontving, speciaal voor dit 75e herdenkingsjaar van de Slag om Arnhem, de originele dagboeken van majoor Tony Hibbert in bruikleen. Deze zijn sinds vandaag te zien in de tentoonstelling Het Netwerk in Airborne Museum Hartenstein. Majoor Tony Hibbert Tijdens de Tweede … Lees verder »

Carl Giesberts vertelt over oorlogsdagboek van zijn vader

Nieuws Artikel Carl Giesberts vertelt over oorlogsdagboek van zijn vader Onder grote belangstelling gaf Carl Giesberts zaterdag 4 mei een presentatie in het Airborne Museum over zijn vader, huisarts Carl Giesberts (1909-2000) te Oosterbeek. Giesberts junior , die in 1974 de huisartsenpraktijk van zijn vader overnam, omschrijft zijn vader als trots, autoritair, ijdel, conservatief en … Lees verder »

fototentoonstelling Gevlucht geopend in Airborne at the Bridge

Nieuws Artikel fototentoonstelling gevlucht geopend in Airborne at the bridge Op 11 april is de fototentoonstelling Gevlucht in bijzijn van burgemeester Marcouch, filmmaker Steve Gijrath en vluchtelingen Abdullah, Nabil, Sina en Wissan geopend in Airborne at the Bridge in Arnhem. Gevlucht trekt een parallel tussen de vluchtelingencrisis van september 1944 en nu. Gevlucht is tot … Lees verder »

Nieuwe Zondagen met dirigent Toonkunst Arnhem Joop Schets

Nieuws Artikel ‘Het verhaal van verraad, liefde en hoop’ Door Jet Kooderings De laatste bijeenkomst van dit seizoen van Nieuwe Zondagen in het Airborne Museum was in alle opzichten een succes. In zijn lezing over de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach nam Joop Schets, dirigent van Toonkunst Arnhem, de bezoekers van deze middag mee … Lees verder »

29 maart conferentie Leren van WO2

Nieuws Artikel Past de geschiedenis van WO2 in je burgerschapsles? Ja!  Kom naar de conferentie ‘Plekken met een verhaal: WO2 en Burgerschap’op 29 maart 2019. Op deze conferentie wordt een nieuw lesprogramma gepresenteerd dat speciaal is ontwikkeld door Stichting Musea en Herinneringscentra ‘40-’45 voor het vak burgerschap op het mbo. Dit project is gefinancierd door het Ministerie … Lees verder »

Muurschilderingen Airborne Museum Hartenstein in oude glorie hersteld

Nieuws Artikel Dit artikel verscheen op 27 februari in de Gelderlander Licht keert terug in muurschilderingen van Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek Door Harry van der Ploeg van de Gelderlander In Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek leggen restaurateurs de juiste kleuren bloot van de bijzondere muurschilderingen van de Arnhemse schilder Jurriën Hendriks uit de negentiende … Lees verder »

Ad van Liempt over stakingen Tweede Wereldoorlog

Nieuws Artikel Ad van Liempt over stakingen wo2 Door Jet KooderingsAl vaker was Ad van Liempt gastspreker in het Airborne Museum en altijd weer blijkt dat hij een boeiend verteller is. Ook zondagmiddag  tijdens de bijeenkomst van Nieuwe Zondagen was iedereen een en al oor. Ad van Liempt, auteur van vele oorlogsboeken, journalist, tv programmamaker … Lees verder »

attiek Airborne Museum is kroon op restauratie

Nieuws Artikel Attiek Airborne Museum kroon op restauratie Met het vastzetten van het laatste stuk van de attiek op Airborne Museum Hartenstein vond woensdagmiddag 30 januari een officieel moment plaats. Burgemeester Agnes Schaap, de wethouders Verstand, Maouche en Rolink evenals directeur Sarah Heijse waren daarbij aanwezig. Het laatste deel van de attiek, een verhoging boven … Lees verder »