Airborne Museum Hartenstein Menu

ad van liempt vertelt over boek verzetshelden en moffenvrienden

Nieuws Artikel van liempt vertelt over boek ‘Verzetshelden en moffenvrienden’ Door Jet Kooderings Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Uitgeverij Balans schreef Ad van Liempt in 2011 ‘Verzetshelden en moffenvrienden’. In deze speciale uitgave portretteert hij zes personen, die zich in de oorlog hebben onderscheiden. Ten goede, omdat ze tot het uiterste gingen om anderen … Lees verder »

Nieuwe zondagen met Miranda van Kralingen

Nieuws Artikel ‘Zingen werkt ontspannend’ Miranda van Kralingen neemt bezoekers mee in de boeiende wereld van zang Door Jet Kooderings De Grande Finale van het tweede seizoen van de Nieuwe Zondagen was zondagmiddag  in handen van de Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen. Buiten scheen de zon, maar Miranda liet de zon ook binnen volop schijnen. … Lees verder »

schoolbezoek Airborne Begraafplaats

Nieuws Artikel het ichtus college bezocht onlangs ons museum Docente Berber Bouma schreef een bijzonder verslag over dit bezoek. Daarom delen we dit graag op onze website.  ‘Mevrouw, waarom liggen hier zoveel soldaten uit andere landen en bijna geen Nederlanders?’ ‘Waarom staat daar Known unto God? Wat betekent dat? En waarom staat er geen naam op … Lees verder »

Nieuwe zondagen met Kees Schuyt over Prof. Cleveringa

Nieuws Artikel Prof. Mr  R.P. Cleveringa, saai of juist heel interessant? Kees Schuyt geeft het antwoord Door Jet Kooderings Kees Schuyt, jurist, socioloog en filosoof, één van de grondleggers van de rechtssociologie in Nederland, werkt momenteel aan een biografie over  professor mr. Rudolph Pabus  Cleveringa (1894-1980). Deze hoogleraar in de rechtsgeleerdheid  te Leiden hield als … Lees verder »

Vijf Victoria Crosses van Slag om Arnhem bij elkaar in Airborne Museum

Nieuws Artikel Vijf Victoria Crosses van Slag om Arnhem bij elkaar in Airborne Museum Door Jet Kooderings Met de tentoonstelling For Valour heeft het Airborne Museum iets heel unieks binnengehaald. Voor het eerst in de geschiedenis worden de vijf Victoria Crosses, onderscheidingen voor Britse militairen voor hun uitzonderlijke moed en inzet tijdens de Slag om … Lees verder »

Nieuwe zondagen met documentairemaker Hans Hermans

Nieuws Artikel documentaires van hans hermans Door Jet Kooderings Iedere maand wordt in het Airborne Museum een bijeenkomst georganiseerd onder de naam Nieuwe Zondagen, elkaar ontmoeten staat daarbij centraal. Maar ook  is er altijd een spreker, die een lezing houdt.  Op zondag 4 maart was plaatsgenoot  en documentairemaker Hans Hermans te gast, die vertelde over … Lees verder »

Indrukwekkende verhalen van mensen die het zelf hebben meegemaakt

Nieuws Artikel Indrukwekkende verhalen van mensen die het zelf hebben meegemaakt Door Jet Kooderings Ooggetuigen van de Slag om Arnhem vertellen regelmatig hun verhaal aan bezoekers van het Airborne Museum. Het antwoord op de vraag of dat nog steeds zin heeft na zoveel jaar en of mensen dat verhaal nog wel willen horen werd zondagmiddag … Lees verder »

Even voorstellen: Hans Wabeke

Nieuws Artikel Hans Wabeke Iedere dag zetten vrijwilligers zich met hart en ziel in voor het museum. Wie zijn deze mensen? En waarom zijn ze vrijwilliger geworden? In deze rubriek stelt een vrijwilliger van het Airborne Museum zich voor. Deze week Hans Wabeke! Mijn naam is Hans Wabeke sinds juni 2016 actief als medewerker Educatie. … Lees verder »

Jaar van verzet officieel gestart

Nieuws Artikel start landelijk jaar van verzet Het landelijk ‘Jaar van Verzet’ is zondag 25 februari 2018 voorafgaand aan de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking officieel van start gegaan. Een jaar waarin verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal staat. De Februaristaking vond plaats op 25 februari 1941. Het was het enige massale openlijke protest tegen de jodenvervolging … Lees verder »