Airborne Museum Hartenstein Menu

Drive-in Cinema

Nieuws drive-in cinema in oosterbeek Zin in een onvergetelijk uitje? Kom dan a.s. vrijdag 1 april naar de Drive-In Cinema in Oosterbeek! Kijk vanuit je eigen auto naar een toffe film op een groot LED-scherm. Een unieke belevenis waarbij je ook nog eens twee goede doelen steunt. De opbrengst komt ten goede aan humanitaire hulp … Lees verder »

Museum vanwege lockdown tijdelijk gesloten (kopie)

Nieuws tijdelijk gesloten In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn het Airborne Museum in Oosterbeek en Airborne at the Bridge in Arnhem tot en met 14 januari gesloten. Een andere maatregel is dat een groep buiten uit maximaal twee personen uit verschillende huishoudens mag bestaan. Dat betekent dat onze perimeterwandeling met gids en rondleiding op … Lees verder »

Lezing Wachbataillon 3 / Nordwest

Nieuws maand van de geschiedenis in het museum Zet nu in je agenda: 24 oktober, lezing van de 11 Luchtmobiele Brigade in het Airborne Museum! Ontdek hoe de 11 Luchtmobiele Brigade te werk gaat. Wat zijn de verschillen of juist overeenkomsten met de geallieerde luchtlandingstroepen in september 1944 tijdens de Slag om Arnhem? Praktische informatie … Lees verder »

Maand van de geschiedenis in het museum

Nieuws maand van de geschiedenis in het museum Zet nu in je agenda: 24 oktober, lezing van de 11 Luchtmobiele Brigade in het Airborne Museum! Ontdek hoe de 11 Luchtmobiele Brigade te werk gaat. Wat zijn de verschillen of juist overeenkomsten met de geallieerde luchtlandingstroepen in september 1944 tijdens de Slag om Arnhem? Praktische informatie … Lees verder »

16 & 17 oktober: Dag van de Arnhemse geschiedenis

Nieuws 16 & 17 oktober: dag van de arnhemse geschiedenis Duik op 16 en 17 oktober in de Arnhemse geschiedenis! Jaarlijks vindt in oktober de Dag van de Arnhemse geschiedenis plaats. Een evenement boordevol activiteiten voor jong en oud. Twee dagen lang kan iedereen op laagdrempelige wijze kennismaken met het verhaal van vroeger tot nu. … Lees verder »

Nieuw programma rondleidingen

Nieuws nieuw PRogramma rondleidingen Het is weer mogelijk deel te nemen aan rondleidingen op inloop! Onze gidsen staan op vaste momenten voor je klaar om je mee te nemen op de Airborne Begraafplaats of de perimeter wandeling.  Rondleiding Airborne Begraafplaats De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. … Lees verder »

Nationale Museumweek 2021 van start

Nieuws Nationale Museumweek 2021 van start De Nationale Museumweek 2021 is van start! Het digitaal Gouden Pronkstuk is het hart van de Museumweek, dit seizoen virtueel op het Museumplein te bewonderen.  Bezoek het Gouden Pronkstuk van het Airborne Museum en andere deelnemende musea hier. Je kan ook jouw eigen pronkstuk delen! Rode baret van William … Lees verder »

Airborne Experience wint Muse Design Award

Nieuws AIRBORNE EXPERIENCE WINT MUSE DESIGN AWARD De vernieuwde Airborne Experience heeft een gouden Muse Design Award gewonnen! In de ondergrondse Airborne Experience doorloop je, stap voor stap, het verhaal van de Slag om Arnhem. Stap in de glider en ga op missie! De geschiedenis komt tot leven in de realistische reconstructies terwijl je door … Lees verder »

Museum vanwege verlenging lockdown nog steeds gesloten

Nieuws tijdelijk gesloten Zojuist is tijdens de persconferentie van het kabinet een verlenging van de lockdown aangekondigd. Dat betekent dat musea, net als andere instellingen en niet-essentiële winkels, gesloten blijven tot en met 1 maart aanstaande. Wij hopen de deuren snel te mogen openen om iedereen weer te mogen verwelkomen!

Museum vanwege extra coronamaatregelen tijdelijk gesloten

Nieuws tijdelijk gesloten Op 3 november is de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown afgekondigd. Eén van de maatregelen is dat alle publiek toegankelijke locaties zijn gesloten. Het gaat dan om musea, theaters, bioscopen, pretparken, dierenparken en zwembaden. Het Airborne Museum in Oosterbeek en Airborne at the Bridge in Arnhem zijn daarom van 5 november … Lees verder »