Airborne Museum Hartenstein Menu
Dagen
0
4
Uren
0
9
Minuten
1
6
Seconden
0
7

Het Airborne Museum en Airborne at the Bridge zijn in lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus tot nader order gesloten.

Haal Hartenstein in huis

Nieuws Haal hartenstein in huis Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk ons museum te bezoeken. Omdat jij niet naar het museum kunt komen brengen wij het museum naar jou! De komende tijd zullen we enkele van onze nieuwe audioverhalen op de website zetten, leuke activiteiten voor kinderen plaatsen en … Lees verder »

Opening Airborne Museum uitgesteld

Pers & Media Persbericht Heropening van het Airborne Museum in Oosterbeek uitgesteld Het Airborne Museum in Oosterbeek moet noodgedwongen de heropening uitstellen wegens de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. Het museum gaat pas op een nader te bepalen datum weer open en volgt daarmee de richtlijnen die vanmiddag door het kabinet zijn uitgevaardigd. Na een … Lees verder »

Lezing Nieuwe Zondagen geeft inkijkje in museumwoningen

Nieuws Artikel ‘Welkom terug in de tijd’ Lezing Nieuwe Zondagen geeft inkijkje in museumwoningen Door Jet Kooderings Even teruggaan in de tijd, is iets wat iedereen wel eens zou willen. Over de woongeschiedenis van de welgestelden is veel bekend en wat kunnen we genieten van oude statige herenhuizen, landgoederen en kastelen, waar de pracht en praal … Lees verder »

Lezing over wijnhuis Robbers en van den Hoogen trekt veel belangstellenden

Nieuws Artikel Het leven is te kort om slechte wijn te drinken Lezing over wijnhuis Robbers & van den Hoogen trekt veel belangstellenden Door Jet Kooderings Een zaal vol enthousiaste wijnliefhebbers heeft zondagmiddag 2 februari kunnen genieten van een voordracht van vinoloog/adviseur Ivo van Nispen tot Pannerden. De middag, onderdeel van de lezingenreeks Nieuwe Zondagen, … Lees verder »

opnieuw bezoekersrecord voor Airborne Museum

Nieuws Artikel opnieuw bezoekersrecord Het Airborne Museum vestigt in 2019 voor het derde jaar op rij een bezoekersrecord. Het museum in Oosterbeek en de dependance Airborne at the Bridge in Arnhem ontvingen meer dan 155.000 bezoekers. In 2018 waren dat er nog 131.000. Lees hier het persbericht

kerstavond een lichtje bij ieder oorlogsgraf Airborne begraafplaats

Nieuws Artikel Gaan er weer 1800 kaarsjes branden op kerstavond op de oorlogsgraven in Oosterbeek? Sinds een aantal jaren worden op kerstavond lichtjes geplaatst op oorlogsgraven door het hele land, dit in navolging van de jaarlijkse traditie op de Canadese begraafplaats in Holten. In 2018 brandde er ook op de Airborne begraafplaats op kerstavond op … Lees verder »

Heerlijk ontspannen middag met Blaaskwintet Pent’amuse

Nieuws Artikel Heerlijk ontspannen middag met Blaaskwintet Pent’amuse Door Jet Kooderings Een Winters Onderonsje werd ons beloofd en dat was precies wat de bezoekers van Nieuwe Zondagen op 1 december kregen. In verband met de verbouwing van het Airborne Museum vond deze bijeenkomst voor senioren voor de tweede keer op rij plaats in de Concertzaal … Lees verder »

Laatste herinneringsmedaille 75 jaar Slag om Arnhem geschonken aan Airborne Museum

Nieuws Artikel v.l.n.r. secretaris Thijs van der Laan, voorzitter Rober Beets, directeur-bestuurder Airborne Museum Sarah Heijse, penningmeester Arno Baltussen. Foto: Berry de Reus Laatste herinneringsmedaille 75 jaar Slag om Arnhem geschonken aan Airborne Museum Door Stichting Airborne Herdenkingen Ter gelegenheid van de afsluiting van het 75e jubileum van de herdenkingen van de Slag om Arnhem, … Lees verder »

Airborne Museum Kidsproof 2020

Nieuws Artikel 60 Nederlandse musea mogen zich Kidsproof 2020 noemen volgens duizenden Museuminspecteurs De musea, waaronder het Airborne Museum, ontvingen deze titel op 8 november tijdens de Museumkids Awards in het Archeon te Alphen a/d Rijn. Te midden van de top-10 Museuminspecteurs reikte presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit. Na de Museumkids Awards … Lees verder »

Verbouwingsperiode Airborne Museum Hartenstein officieel van start in bijzijn van burgemeester Agnes Schaap

Nieuws Artikel Verbouwingsperiode Airborne Museum Hartenstein officieel van start in bijzijn van burgemeester Agnes Schaap Burgemeester van de gemeente Renkum Agnes Schaap was maandagochtend 28 oktober in het museum om één van de topstukken van het museum, de jachthoorn van de Britse luitenant-kolonel John Frost, in te pakken voor de grootschalige verbouwing. Burgemeester Schaap: “Vandaag … Lees verder »