Airborne Museum Hartenstein Menu

Bas Kromhout over het beeld van Verzet door de jaren heen

Nieuws Artikel Bas Kromhout over het beeld van Verzet door de jaren heen Door Jet Kooderings Het jaar 2018 is uitgeroepen tot het Jaar van Verzet. Ter gelegenheid daarvan schreef Bas Kromhout (1975) het essay ‘Beelden van verzet’, met als subtitel ’hoe elke generatie anders omgaat met het verleden’. Zondagmiddag, bij de aftrap van het … Lees verder »

Stiltekamer is nieuw project Airborne Museum

Nieuws Artikel Stiltekamer, nieuw project Airborne Museum Door Jet Kooderings Vaak raken bezoekers van het Airborne Museum erg aangedaan door wat ze in het museum te zien en te horen krijgen over de Slag om Arnhem. Vooral veteranen, hun kinderen en kleinkinderen, maar ook mensen die zelf slachtoffer zijn geworden van welke oorlog dan ook, … Lees verder »

Week tegen het pesten

Nieuws Artikel Week tegen pesten 2018 Airborne Museum ‘Hartenstein’ vertelt het verhaal over de Slag om Arnhem, een geallieerde operatie om in 1944 op Nederlands grondgebied een einde aan de Tweede Wereldoorlog te maken. En een einde te maken aan het schrikbewind dat vier jaar lang in Nederland had huisgehouden. In het museum zijn de … Lees verder »

Septemberactiviteiten 2018 in museum

Nieuws Artikel september herdenkingen In de maand september worden er tal van (herdenkings)evenementen in het kader van de Slag om Arnhem georganiseerd. Ook in het museum vinden diverse activiteiten plaats. Kijk voor het complete overzicht van activiteiten op de website van Stichting Airborne Herdenkingen. 2 september: auteur Bas Kromhout over de betekenis van verzet Bas Kromhout … Lees verder »

Je ontmoet zoveel leuke mensen

Nieuws Artikel ‘Je ontmoet zoveel leuke mensen’ José de Vries vindt haar vrijwilligerswerk zo leuk dat ze er graag haar vrije dag voor opoffert Wie op maandag het Airborne Museum bezoekt treft daar José de Vries-Jongeling (52) achter de balie. Op professionele wijze ontvangt ze de bezoekers, vriendelijk en correct staat ze iedereen te woord. … Lees verder »

Ik wil mijn bezoekers graag raken met het verhaal

Nieuws Artikel ‘Ik wil mijn bezoekers graag raken met het verhaal’ Kitty Brongers, een enthousiast vrijwilliger van Airborne Museum Hartenstein. Al meer dan tien jaar is Kitty Brongers (58) vrijwilliger bij het Airborne Museum in Oosterbeek. Deze actieve vrouw geeft rondleidingen aan volwassenen en kinderen op de Airborne Begraafplaats en verzorgt Perimeterwandelingen. Sinds drie jaar doet … Lees verder »

MuseumJeugdUniversiteit 2018

Nieuws Artikel schrijf je nu in voor de museumjeugd universiteit De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges in meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. In de omgeving van Arnhem doen het Airborne Museum, Nederlands Openluchtmuseum, Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem en Kasteel Doorwerth mee. Ook dit jaar zijn … Lees verder »

ad van liempt vertelt over boek verzetshelden en moffenvrienden

Nieuws Artikel van liempt vertelt over boek ‘Verzetshelden en moffenvrienden’ Door Jet Kooderings Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Uitgeverij Balans schreef Ad van Liempt in 2011 ‘Verzetshelden en moffenvrienden’. In deze speciale uitgave portretteert hij zes personen, die zich in de oorlog hebben onderscheiden. Ten goede, omdat ze tot het uiterste gingen om anderen … Lees verder »

Nieuwe zondagen met Miranda van Kralingen

Nieuws Artikel ‘Zingen werkt ontspannend’ Miranda van Kralingen neemt bezoekers mee in de boeiende wereld van zang Door Jet Kooderings De Grande Finale van het tweede seizoen van de Nieuwe Zondagen was zondagmiddag  in handen van de Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen. Buiten scheen de zon, maar Miranda liet de zon ook binnen volop schijnen. … Lees verder »

schoolbezoek Airborne Begraafplaats

Nieuws Artikel het ichtus college bezocht onlangs ons museum Docente Berber Bouma schreef een bijzonder verslag over dit bezoek. Daarom delen we dit graag op onze website.  ‘Mevrouw, waarom liggen hier zoveel soldaten uit andere landen en bijna geen Nederlanders?’ ‘Waarom staat daar Known unto God? Wat betekent dat? En waarom staat er geen naam op … Lees verder »