Airborne Museum Hartenstein Menu

Stiltekamer officieel geopend

Nieuws Artikel Op de foto v.l.n.r. Dick Mijnhart, Hans Bleijerveld, Sarah Heijse, Agnes Schaap, Anita Witzier, Geert Jonker, Kees Kuijs. Fotograaf: Berry de Reus Anita Witzier en burgemeester Agnes Schaap openen Stiltekamer in Airborne Museum  Op zondag 30 juni is de Stiltekamer in het Airborne Museum officieel geopend in bijzijn van Anita Witzier, televisiepresentatrice en … Lees verder »

Overhandiging 25.000e fles Airborne beer

Nieuws Artikel overhandiging 25.000ste fles Airborne beer In het Airborne Museum Hartenstein heeft donderdagmiddag de overhandiging van de 25.000e fles Airborne Beer plaatsgevonden. Het project, dat een particulier initiatief is van een oud-inwoner van Heelsum, heeft een nieuwe bijdrage opgeleverd voor het Museum. In aanwezigheid van Wethouder Verstand van de Gemeente Renkum heeft Museumdirecteur Sarah … Lees verder »

Lezing over bijzondere buitenplaatsen in Nederland

Nieuws Artikel Lezing over bijzondere buitenplaatsen in Nederland Door Jet KooderingsDat er veel belangstelling is voor het onderwerp ‘buitenplaatsen’ blijkt uit het feit dat de lezing, die 12 en 25 mei speciaal voor museumkaarthouders in het Airborne Museum werd gehouden, beide keren helemaal was volgeboekt. Van heinde en ver waren belangstellenden gekomen, uit een mini-enquête … Lees verder »

Villa Hartenstein hoofdrol in Airborne Museum

Nieuws Artikel gerestaureerde Hartenstein officieel geopend  Op 14 mei is de recent gerestaureerde villa Hartenstein officieel geopend in bijzijn van Josan Meijers, gedeputeerde provincie Gelderland. Na een restauratie van bijna twee jaar is de oude grandeur van de buitenplaats uit 1860 in ere hersteld. “Het is een prachtig project en erg belangrijk. Des te meer … Lees verder »

Originele dagboeken van majoor Tony Hibbert te zien in Airborne Museum

Nieuws Artikel Originele dagboeken van majoor Tony Hibbert te zien Airborne Museum  Het museum ontving, speciaal voor dit 75e herdenkingsjaar van de Slag om Arnhem, de originele dagboeken van majoor Tony Hibbert in bruikleen. Deze zijn sinds vandaag te zien in de tentoonstelling Het Netwerk in Airborne Museum Hartenstein. Majoor Tony Hibbert Tijdens de Tweede … Lees verder »

Carl Giesberts vertelt over oorlogsdagboek van zijn vader

Nieuws Artikel Carl Giesberts vertelt over oorlogsdagboek van zijn vader Onder grote belangstelling gaf Carl Giesberts zaterdag 4 mei een presentatie in het Airborne Museum over zijn vader, huisarts Carl Giesberts (1909-2000) te Oosterbeek. Giesberts junior , die in 1974 de huisartsenpraktijk van zijn vader overnam, omschrijft zijn vader als trots, autoritair, ijdel, conservatief en … Lees verder »

fototentoonstelling Gevlucht geopend in Airborne at the Bridge

Nieuws Artikel fototentoonstelling gevlucht geopend in Airborne at the bridge Op 11 april is de fototentoonstelling Gevlucht in bijzijn van burgemeester Marcouch, filmmaker Steve Gijrath en vluchtelingen Abdullah, Nabil, Sina en Wissan geopend in Airborne at the Bridge in Arnhem. Gevlucht trekt een parallel tussen de vluchtelingencrisis van september 1944 en nu. Gevlucht is tot … Lees verder »

Nieuwe Zondagen met dirigent Toonkunst Arnhem Joop Schets

Nieuws Artikel ‘Het verhaal van verraad, liefde en hoop’ Door Jet Kooderings De laatste bijeenkomst van dit seizoen van Nieuwe Zondagen in het Airborne Museum was in alle opzichten een succes. In zijn lezing over de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach nam Joop Schets, dirigent van Toonkunst Arnhem, de bezoekers van deze middag mee … Lees verder »

29 maart conferentie Leren van WO2

Nieuws Artikel Past de geschiedenis van WO2 in je burgerschapsles? Ja!  Kom naar de conferentie ‘Plekken met een verhaal: WO2 en Burgerschap’op 29 maart 2019. Op deze conferentie wordt een nieuw lesprogramma gepresenteerd dat speciaal is ontwikkeld door Stichting Musea en Herinneringscentra ‘40-’45 voor het vak burgerschap op het mbo. Dit project is gefinancierd door het Ministerie … Lees verder »