Airborne Museum Hartenstein Menu

29 maart conferentie Leren van WO2

Nieuws Artikel Past de geschiedenis van WO2 in je burgerschapsles? Ja!  Kom naar de conferentie ‘Plekken met een verhaal: WO2 en Burgerschap’op 29 maart 2019. Op deze conferentie wordt een nieuw lesprogramma gepresenteerd dat speciaal is ontwikkeld door Stichting Musea en Herinneringscentra ‘40-’45 voor het vak burgerschap op het mbo. Dit project is gefinancierd door het Ministerie … Lees verder »

Muurschilderingen Airborne Museum Hartenstein in oude glorie hersteld

Nieuws Artikel Dit artikel verscheen op 27 februari in de Gelderlander Licht keert terug in muurschilderingen van Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek Door Harry van der Ploeg van de Gelderlander In Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek leggen restaurateurs de juiste kleuren bloot van de bijzondere muurschilderingen van de Arnhemse schilder Jurriën Hendriks uit de negentiende … Lees verder »

Ad van Liempt over stakingen Tweede Wereldoorlog

Nieuws Artikel Ad van Liempt over stakingen wo2 Door Jet KooderingsAl vaker was Ad van Liempt gastspreker in het Airborne Museum en altijd weer blijkt dat hij een boeiend verteller is. Ook zondagmiddag  tijdens de bijeenkomst van Nieuwe Zondagen was iedereen een en al oor. Ad van Liempt, auteur van vele oorlogsboeken, journalist, tv programmamaker … Lees verder »

attiek Airborne Museum is kroon op restauratie

Nieuws Artikel Attiek Airborne Museum kroon op restauratie Met het vastzetten van het laatste stuk van de attiek op Airborne Museum Hartenstein vond woensdagmiddag 30 januari een officieel moment plaats. Burgemeester Agnes Schaap, de wethouders Verstand, Maouche en Rolink evenals directeur Sarah Heijse waren daarbij aanwezig. Het laatste deel van de attiek, een verhoging boven … Lees verder »

Drentje maakt bezoekers Nieuwe Zondagen wegwijs in de filosofie

Nieuws Artikel Jan Drentje maakt  bezoekers Nieuwe Zondagen wegwijs in de filosofie Jet Kooderings ‘Heft de mens zichzelf op, zodat we uitsterven net zoals ook andere soorten zijn uitgestorven?’ Met deze vraag begon Jan Drentje zondagmiddag de bijeenkomst van Nieuwe Zondagen in het Airborne Museum. Onmiddellijk daarna zet hij uiteen dat dat een belachelijk uitgangspunt … Lees verder »

opnieuw bezoekersrecord voor airborne museum

Nieuws Artikel Opnieuw bezoekersrecord voor Airborne Museum Het Airborne Museum Hartenstein vestigt in 2018 opnieuw een bezoekersrecord. Het record uit 2017 wordt hiermee gebroken. Het museum in Oosterbeek en de dependance Airborne at the Bridge in Arnhem verwachten dit jaar 130.000 bezoekers. In 2017 waren dat er 120.000. Het Netwerk wegens succes verlengd Het grote … Lees verder »

Airborne Museum genomineerd voor European Museum of the Year Award 2019

Nieuws Artikel nominatie voor prestigieuze EMYA 2019 Het Airborne Museum is door European Museum Forum genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award 2019. De dependance Airborne at the Bridge in Arnhem, geopend in 2017, en het vrijwilligersbeleid van het museum waren doorslaggevend voor de jury. Directeur Sarah Heijse: ‘Wij zijn ongelofelijk trots op deze … Lees verder »

Jeugdspelers OVC ’85 bezoeken Airborne Museum

Nieuws Artikel jeugdspelers OVC ’85 bezoeken museum Op woensdag 12 december kwamen zo’n 45 jeugdspelers van de voetbalvereniging uit Oosterbeek naar het Airborne Museum. De jeugdspelers volgden onder begeleiding van twee museumdocenten een educatief programma, waaronder de Tom & Katja route en het Koffertjesproject. Na dit programma was de prijsuitreiking van de Grote Club Actie.OVC … Lees verder »

Nieuwe Zondagen over Jacob van Lennep

Nieuws Artikel Jacob van Lennep, weldoener en schuinsmarcheerder Door Jet Kooderings ‘Jacob van Lennep, een bezielde schavuit’,  is de titel van de biografie die Marita Mathijsen schreef over levensgenieter Jacob van Lennep (1802-1868).  Tijdens de bijeenkomst van Nieuwe Zondagen op 2 december  vertelde Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, op … Lees verder »