Airborne Museum Hartenstein Menu

Lees hier ons coronaprotocol

Nieuw programma rondleidingen

Nieuws nieuw PRogramma rondleidingen Het is weer mogelijk deel te nemen aan rondleidingen op inloop! Onze gidsen staan op vaste momenten voor je klaar om je mee te nemen op de Airborne Begraafplaats of de perimeter wandeling.  Rondleiding Airborne Begraafplaats De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. … Lees verder »

Nationale Museumweek 2021 van start

Nieuws Nationale Museumweek 2021 van start De Nationale Museumweek 2021 is van start! Het digitaal Gouden Pronkstuk is het hart van de Museumweek, dit seizoen virtueel op het Museumplein te bewonderen.  Bezoek het Gouden Pronkstuk van het Airborne Museum en andere deelnemende musea hier. Je kan ook jouw eigen pronkstuk delen! Rode baret van William … Lees verder »

Airborne Experience wint Muse Design Award

Nieuws AIRBORNE EXPERIENCE WINT MUSE DESIGN AWARD De vernieuwde Airborne Experience heeft een gouden Muse Design Award gewonnen! In de ondergrondse Airborne Experience doorloop je, stap voor stap, het verhaal van de Slag om Arnhem. Stap in de glider en ga op missie! De geschiedenis komt tot leven in de realistische reconstructies terwijl je door … Lees verder »

Museum vanwege verlenging lockdown nog steeds gesloten

Nieuws tijdelijk gesloten Zojuist is tijdens de persconferentie van het kabinet een verlenging van de lockdown aangekondigd. Dat betekent dat musea, net als andere instellingen en niet-essentiële winkels, gesloten blijven tot en met 1 maart aanstaande. Wij hopen de deuren snel te mogen openen om iedereen weer te mogen verwelkomen!

Museum vanwege extra coronamaatregelen tijdelijk gesloten

Nieuws tijdelijk gesloten Op 3 november is de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown afgekondigd. Eén van de maatregelen is dat alle publiek toegankelijke locaties zijn gesloten. Het gaat dan om musea, theaters, bioscopen, pretparken, dierenparken en zwembaden. Het Airborne Museum in Oosterbeek en Airborne at the Bridge in Arnhem zijn daarom van 5 november … Lees verder »

Maand van de Geschiedenis in het Airborne Museum

Nieuws maand van de geschiedenis De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties wordt de geschiedenis voor het voetlicht gebracht middels talloze uiteenlopende activiteiten. In oktober maak je in het Airborne Museum iedere dag kans op het indringende boek Gelderland in 50 … Lees verder »

bedankt voor de steun tijdens de coronacrisis

Nieuws bedankt voor alle steun! Het Airborne Museum at Hartenstein kwam in enorme financiële problemen toen de coronacrisis in Nederland uitbrak. Door de steun van heel veel particulieren en organisaties heeft het museum de crisis doorstaan. Na een grootschalige restauratie en een verbouwing van 5 maanden, waarbij het museum gesloten was, zou het museum op … Lees verder »

Airborne Museum Travellers Choice 2020

Nieuws travellers choice 2020 Airborne Museum at Hartenstein kreeg voor het 7e jaar op rij gemiddeld 4,5 uit 5 sterren van bezoekers op het platform van Tripadvisor. Daarmee kreeg het museum ook dit jaar het Travellers’ Choice certificaat. De ondergrondse Airborne Experience en de nieuwe audiotours worden veel genoemd in de recensies. “Top information through … Lees verder »

Conservator geeft live info tijdens game marathon Operatie Market Garden

Nieuws game marathon operatie market garden Het Airborne Museum is een bijzondere samenwerking aangegaan met de Amerikaanse Easy Company 506th PIR Gaming Community en de ontwikkelaars van de online spellen Hell Let Loose (Black Matter) en Post Scriptum (Periscope Games). Tijdens de game marathon op 27 juni zal conservator Jory Brentjens van het Airborne Museum vanaf 21.00 uur live achtergrondinformatie … Lees verder »