Airborne Museum Hartenstein Menu

Drentje maakt bezoekers Nieuwe Zondagen wegwijs in de filosofie

Nieuws Artikel Jan Drentje maakt  bezoekers Nieuwe Zondagen wegwijs in de filosofie Jet Kooderings ‘Heft de mens zichzelf op, zodat we uitsterven net zoals ook andere soorten zijn uitgestorven?’ Met deze vraag begon Jan Drentje zondagmiddag de bijeenkomst van Nieuwe Zondagen in het Airborne Museum. Onmiddellijk daarna zet hij uiteen dat dat een belachelijk uitgangspunt … Lees verder »

opnieuw bezoekersrecord voor airborne museum

Nieuws Artikel Opnieuw bezoekersrecord voor Airborne Museum Het Airborne Museum Hartenstein vestigt in 2018 opnieuw een bezoekersrecord. Het record uit 2017 wordt hiermee gebroken. Het museum in Oosterbeek en de dependance Airborne at the Bridge in Arnhem verwachten dit jaar 130.000 bezoekers. In 2017 waren dat er 120.000. Het Netwerk wegens succes verlengd Het grote … Lees verder »

Airborne Museum genomineerd voor European Museum of the Year Award 2019

Nieuws Artikel nominatie voor prestigieuze EMYA 2019 Het Airborne Museum is door European Museum Forum genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award 2019. De dependance Airborne at the Bridge in Arnhem, geopend in 2017, en het vrijwilligersbeleid van het museum waren doorslaggevend voor de jury. Directeur Sarah Heijse: ‘Wij zijn ongelofelijk trots op deze … Lees verder »

Jeugdspelers OVC ’85 bezoeken Airborne Museum

Nieuws Artikel jeugdspelers OVC ’85 bezoeken museum Op woensdag 12 december kwamen zo’n 45 jeugdspelers van de voetbalvereniging uit Oosterbeek naar het Airborne Museum. De jeugdspelers volgden onder begeleiding van twee museumdocenten een educatief programma, waaronder de Tom & Katja route en het Koffertjesproject. Na dit programma was de prijsuitreiking van de Grote Club Actie.OVC … Lees verder »

Nieuwe Zondagen over Jacob van Lennep

Nieuws Artikel Jacob van Lennep, weldoener en schuinsmarcheerder Door Jet Kooderings ‘Jacob van Lennep, een bezielde schavuit’,  is de titel van de biografie die Marita Mathijsen schreef over levensgenieter Jacob van Lennep (1802-1868).  Tijdens de bijeenkomst van Nieuwe Zondagen op 2 december  vertelde Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, op … Lees verder »

Monuta Helpt

Nieuws Artikel Overhandiging cheque Monuta Afgelopen week hebben Hans Bleijerveld (Directeur Bijzondere Uitvaarten) en Jeroen Nollet (Ambassadeur Monuta Helpt) een cheque overhandigd aan Airborne Museum Hartenstein. Het geld is bedoeld voor de realisatie van de Stiltekamer. Het Airborne Museum Hartenstein vertelt als kennisinstituut en als enige museum van Nederland, het historische en sociaal culturele verhaal … Lees verder »

Mitella Bruce Dawson nu te zien in Airborne Museum

Nieuws Artikel mitella brigademajoor bruce dawson te zien In de Hall of Fame van het Airborne Museum is nu de mitella te zien die Brigademajoor Bruce Dawson op 20 september 1944 droeg. In de jaren ’90 werd zijn veldgraf opnieuw onderzocht en de mitella aangetroffen. Brigademajoor Bruce Dawson landde op 17 september. Hij was onderdeel … Lees verder »

Museum maakt kans op extra donatie van Monuta Helpt

Nieuws Artikel monuta helpt nomineert Airborne Museum Ieder kwartaal stromen er tientallen mooie aanvragen binnen bij Monuta Helpt. Uit de aanvragen die een donatie ontvangen, nomineert het bestuur van Monuta Helpt drie projecten voor de titel ‘Aanvrager van het kwartaal’. Omdat ze extra bijzonder, opvallend of ontroerend zijn. Met de nominatie maken ze kans op … Lees verder »

Prijsuitreiking Peace Poster Contest 2018

Nieuws Artikel uitreiking peace poster in airborne museum Lionsclub Renkum-AirborneOp dinsdag 13 november 2018 vindt de prijsuitreiking plaats van de Peace Poster Contest 2018. Dit jaar nemen 14 basisscholen  uit de gemeente Renkum deel aan deze internationale tekenwedstrijd, geïnitieerd door de Lionsclub Renkum-Airborne. Deze tekenwedstrijd wordt jaarlijks wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International en de … Lees verder »

Stuur onze veteranen jouw kerstwens

Nieuws Artikel kerstkaart voor onze veteranen In Londen komen medio december vele WOII veteranen bijeen voor een groots gezamenlijk kerstdiner, geheel belangeloos georganiseerd door de Taxi Charity for Military Veterans.  Ook ‘onze’ Arnhem veteranen zijn natuurlijk van de partij. Wat is er dan mooier dat zij jouw kerstwens naast hun bord zien liggen? Deze “Xmas … Lees verder »