Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

nieuwsbericht

Nieuw programma voorjaarsactiviteiten

Het activiteitenseizoen is weer van start! Onze gidsen nemen je graag mee.

 

Perimeter wandeling

Loop in de voetsporen van de geallieerden en ontdek de prachtige perimeterwandeling.

Tijdens deze 8 kilometer lange wandelroute neemt onze gids je mee langs de verdedigingsline rondom Oosterbeek tijdens de Slag om Arnhem. In dit gebied hielden de Britse en Poolse troepen negen dagen stand onder voortdurende Duitse aanvallen. Ontdek naast indrukwekkende locaties en historische gebeurtenissen ook persoonlijke verhalen van burgers en militairen die op deze plekken aanwezig waren tijdens de strijd.

De perimeterwandeling gaat langs plekken van grote slagen, klein leed en moedige acties, langs oude landgoederen, voormalige noodhospitalen en nog steeds zichtbare sporen van de oorlog.

Lees meer

 

Rondleiding Airborne begraafplaats

De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens
of na de Slag om Arnhem.

Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Lees meer

 

Rondleiding John Frostbrug

Op zondag 17 september 1944 landden de eerste parachutisten van de Britse 1st Airborne Division bij Wolfheze met als doel: het veroveren van de brug over de Rijn.

Tijdens hun opmars stuitten ze onverwacht op een sterke Duitse verdediging en uiteindelijk bereikten maar zo’n 750 parachutisten de Rijnbrug in Arnhem. Hier werd vervolgens vier dagen ongelooflijk hard gevochten. De Britten werden ingesloten en van alle kanten aangevallen en beschoten door Duitse troepen. Op woensdag 20 september moesten de Britten zich overgeven.

In deze wandeling bezoek je de cruciale locaties rondom de John Frostbrug. Hier komt onder leiding van een gids de geschiedenis tot leven en ontdek je de verhalen van de slag om de Rijnbrug op de plekken waar deze verhalen zich afspeelden. De strijd wordt in de context geplaatst van de grotere geschiedenis van Operatie Market Garden en zit vol verhalen van inwoners van Arnhem en Duitse, Britse en Nederlandse militairen.

Lees meer